Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklamalar

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik toplantıda milyonlarca emekli ve memurun beklediği maaş zammı ile öğrencilere vergisiz telefon, tablet, bilgisayar hakkının görüşülmesi bekleniyordu. Ekonomik gelişmelerin de gündemde yer aldığı toplantı sonrası, alınan kararları açıklamak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti.

featured

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Saat 16.30’da başlayan Kabine toplantısı 3 saat 15 dakika sürdü. Gözlerin çevrildiği kritik toplantının gündeminde memur zam pazarlığında son durum, milyonlarca emekliyi ilgilendiren ara zam kararı, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon, tablet ve bilgisayar detaylarının masaya yatırılması bekleniyordu. Önemli toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti.

Yozgat’taki Trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarıma Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUMUZDAN ASLA TAVİZ VERMİYORUZ”

Son kabine toplantımızdan bu yana her alanda Türkiye’yi hayalleriyle buluşturma mücadelemizi sürdürdük. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan asla taviz vermiyoruz. 14. Büyükelçiler Konferansı’nı düzenledik. Güncel ve bölgesel konulara ilişkin ufuk tasavvuru yaptık. Kendilerinden neler beklediğimizi diplomatlarımıza ifade ettik. Toplamda 260 temsilcilikle dünyada en geniş diploması ağına sahip 5 ülkeden biriyiz. Girişimci, insani ve Türkiye eksenli bakış açısını diplomamizde hakim kıldık. Türkiye’nin sadece kendi sınırlarından bir ülkeden ibaret olmadığını sadece söylemde bırakmıyor, duruşumuzla ve söylemlerimizle ifade ediyoruz.

Dün Victor Orban’ın davetine icabetle Macaristan’a 1 günlük ziyaret gerçekleştirdik. Bu sene 3,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi 6 milyar dolara ulaştırmada kararlıyız.

KKTC’DE BM ASKERLERİ İLE YOL GERİLİMİ

Geçen Cuma günü Birleşmiş Milletler Barış Gücü Askerlerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik alanındaki topraklara yönelik fiziki müdahalesi bizim açımızdan asla kabul edilebilir bir durum değildir. Pile köyünde yaşayan Kıbrıs Türkü’nün kendi vatan topraklarına ulaşımını engellemek ne hukukidir ne insanidir. Barış Gücü, köylülere yönelik fiziki müdahalesi ve açıklamalarıyla tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Bölgede gerilim maalesef yeniden tırmanmıştır. Bu müdahaleyi kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz. Garantör bir devlet olarak ara bölge başta olmak üzere hukuksuzluklara rıza göstermeyeceğimiz bilinmelidir. Rum kesiminin hak hukuk tanımaz tavrıyla Türk kardeşlerimizi baş başa bırakmayacağız. KKTC’nin uluslararası alanda hak ettiği yeri almasını temin edeceğiz.

KURAKLIK İLE MÜCADELE

Türkiye Ağustos ayını yüksek hava sıcaklıklarıyla geçiriyor. Bazı şehirlerimizde 50 dereceyi bulan sıcaklıkların ölçülmesi meseleyi ortaya koyması açısından önemlidir. İklim değişikliği artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. İklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde atılan uluslararası adımların tamamında yer aldık taraf oldu. Yükümlülüklerimizi yerine getirdik getiriyoruz.

OTOMOTİV BALONU SÖNDÜ

Bu yaz sıcağında küresel krizlerin etkisiyle ülkemizi ve vatandaşlarımızı bunaltan bir diğer husus da ekonomik sıkıntılardır. Bugün Türkiye’nin ekonomide tabii ki sorunları var. Ülkemizin son 10 yıldır maruz kaldığı siyasi saldırıya her sosyal kumpasa terör örgütleri üzerinden organize edilen her güvenlik tehdidine ekonomik tuzaklar da eşlik etmiştir. 2018 yılından itibaren tuzaklar, alenen ekonomimizi mahvetme tehditlerinin savrulduğu hezeyanlara kadar varmıştır. Türk siyasi tarihinin önemli sembollerinden biri olan Mayıs 2023 seçimleri öncesinde ekonomimizle ilgili aynı senaryolar devreye alınmıştır. Yalan ve yanlış haberlerle toplumda panik oluşturmayla kadar nice oyunlar oynanmıştır. Milli iradenin tercihi Türkiye Yüzyılı’ndan yana olunca hevesler kursaklarında kalmış ancak ortaya çıkan ekonomik yük pekçok dengeyi sarsmıştır. Bu sorunları aşacak irademiz, potansiyelimiz, programımız mevcuttur. Son dönemde ekonomik göstergelerdeki olumlu göstergelerin kalıcı olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Mandacı dayatmanın kodları artık çözülmüştür. Bu dayatmanın yönünü yatırım, istihdam, ihracat, üretim yoluyla büyüme üzerine kurulu gelişmenin kimse önüne geçemeyecektir. Fırsatçılara karşı otomotiv piyasasındaki denetimler meyvesini çok açık vermektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir