Kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Dünyanın gözü bu toplantıda

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanacak. Ana gündem maddeleri dış politikada yaşanan gelişmelerin yanı sıra ekonomi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması için Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını Kabine'ye anlatacak ve bu konu detaylı ele alınacak. Bu nedenle dünya liderlerinin gözü de bu toplantıda olacak.

featured

Kabine toplantısı, iki haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomideki son durum ele alınacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Tahıl Koridoru Anlaşması’nı telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin detaylarını Kabine üyelerine aktaracak. Sorunun çözümü için sunulan öneriler ve onların nasıl hayata geçirileceği konuşulacak.

Kabine’nin en önemli konu başlıkları arasında yer alan ekonomiye geniş yer ayrılacak. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan’ın organizasyonunda yaklaşık 50 yatırımcının katılımıyla yapılan toplantıya katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ayrıntıları paylaşacak.

Hafta ortasında başlayan ve memurları ilgilendiren toplu sözleşme süreci de Kabine’de görüşülecek. Memur cephesinin beklentilerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kabine’ye iletecek.

Kabine toplantısında, İsveç başta olmak üzere bazı Batı ülkelerinde Kur’an-ı Kerim’e yönelik peş peşe düzenlenen saldırılar da görüşülecek. Terör örgütü mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan çirkin eylemlerine karşı atılacak adımlar değerlendirilecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir