İzmit sahiline dev cami yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin simgesi olacak dev cami projesini meclise getiriyor. İzmit sahilinde yapılacak, 40 bin metreküplük dolgu alanında denize sıfır inşa edilecek cami İzmit Körfezi’nin başlangıcından bakıldığında görülecek

featured

Büyükşehir Belediyesi kente simge olacak eser yapmak amacı ile eylül ayı meclis toplantısına önemli bir gündem maddesi getirecek. Büyükşehir Belediyesinin arka kısmında sahil otoparkının hemen yanında denize dolgu yapılarak dev bir cami yapılması planlanıyor. Projesi yapılan caminin 15 dönüm arazi üzerinde Körfez’den bakıldığında görülen sembol bir cami, kültürel ve sosyal alan yapılması bekleniyor.

SİMGE OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısı 15 Eylül Perşembe günü saat 15.00’de Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında yapılacak olan toplantıda 99 gündem maddesi üzerinde görüşme yapılacak.

Gündem maddelerinin arasında en önemlisi ise yeni yapılacak cami projesi. CHP’nin denizi dolgu yapılması nedeniyle muhalefet şerhi koyması beklenen proje, kentin simgesi olacak şekilde inşa edilecek.

15 DÖNÜM ALANDA İNŞA EDİLECEK

15 dönüm arazi üzerinde yapılması planlanan cami için Balıkhan’ın tam karşısına denk gelen sahil bölgesinde 40 bin metreküplük dolgu alanı oluşturulacak. Yeni yapılacak cami, kültürel ve sosyal alanın üçte ikisi dolgu alanını üzerinde, üçte biri ise mevcut dolgu alanında olacak şekilde inşa edilecek.

Dolgu alanında kazık çakılarak oluşturulacak alanın üzerine yapılacak cami İzmit Körfezi’nin diğer uçundan bakılınca görülecek kadar büyük, görkemli olacak. Aynı zamanda projenin kentin sembolü olması planlanıyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir