İzmir’de TCG Anadolu rüzgarı esti! Kuyruklar oluştu, trafik kilitlendi

İzmir Alsancak Limanı'nda demirleyen Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG Anadolu'ya ziyaretçi akını devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren gemiyi ziyarete gelmeye başlayan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. İzmir trafiğinin de kilitlendiği görüldü.

featured

Hizmete 10 Nisan’da alınan ve İstanbul’un ardından 3 Mayıs’ta İzmir’de vatandaşların ziyaretine açılan yerli ve milli üretim TCG Anadolu‘yu görmek isteyen çok sayıda vatandaş, Alsancak Limanı önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Yaklaşık 1 kilometrelik kuyrukta bekleyen vatandaşlar, TCG Anadolu ile birlikte Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, kanatları katlanabilen Bayraktar TB3 SİHA ve milli ana muharebe tankı Yeni Altay’ın da aralarında bulunduğu yerli ve milli savunma teknolojilerini görme fırsatı buluyor.

İzmir’de 3 Mayıs’ta öğlen saatlerinde halkın ziyaretine açılan TCG Anadolu’nun ziyaretçi sayısının dün itibarıyla 34 bin 200 kişiyi bulduğu öğrenildi. Gemi, 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

TRAFİK KİLİTLENDİ, BAKAN KASAPOĞLU YÜRÜYEREK ALANA ULAŞTI

Alsancak’a çıkan Ankara Caddesi, Altınyol gibi ana arterlerde de trafik durma noktasına geldi, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Uzun araç trafiği dron ile havadan görüntülenirken, TCG Anadolu’yu ziyarete gitmek için yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Adayı Dr. Mehmet Kasapoğlu da trafikte takılı kaldı. Bakan Kasaoğlu, çareyi aracından inerek yürümekte buldu. Araçlarından çıkan bazı vatandaşlar da, Bakan Kasapoğlu ile birlikte yürüyerek TCG Anadolu’nun bulunduğu İzmir Limanı’na ulaştı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir