İzmir’de ‘Ücretsiz Kürtçe dil kursu’ adı altında sözde Kürdistan propagandası!

İzmir'deki KED-DER isimli derneğin ‘Ücretsiz Kürtçe kursu’ adı altında sözde Kürdistan propagandası yaptığı ortaya çıktı. Barzani destekçisi KED-KER’de, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı ayaklanan İngiliz işbirlikçisi ve Tunceli İsyanı'nın elebaşı Seyit Rıza'nın fotoğrafının duvara asıldığı görüldü.

featured

Şubat 2018’den bu yana İzmir’de faaliyet gösteren KED-DER isimli oluşumun, “Ücretsiz Kürtçe kursu” adı altında sözde Kürdistan propagandası yaptığı ortaya çıktı.

Aykırı’daki habere göre; derneğe ilişkin sosyal medyadan yapılan paylaşımlar ise oldukça çarpıcı. Derneğin duvarlarında Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı ayaklanan İngiliz işbirlikçisi, Tunceli İsyanı’nın elebaşı Seyit Rıza’nın ve Türkiye’deki ilk Kürtçülük faaliyetlerini finanse eden Molla Mustafa Barzani’nin görselleri yer alıyor.

KED-DER adına Twitter’dan paylaşım yapan “ADAR” isimli hesabın yaptığı bir paylaşımda ise Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yer alan bazı şehirleri “Kürdistan” içerisine aldığı görülüyor.

1 MAYIS’TA SÖZDE KÜRDİSTAN PAÇAVRASI AÇTILAR

Söz konusu oluşum, İzmir’deki 1 Mayıs eylemleri sırasında sözde Kürdistan paçavrası açmıştı.

İşte o görüntü:

“İZMİR KÜRTLERİN YURDU” DEDİLER

Ocak 2022’de Barzani’nin yayın organı Rudaw’a röportaj veren KED-DER Başkanı Mahmut Alpşen, İzmir için “Burası Kürtlerin yurdu” demişti. Alpşen, “Derneğimiz dilimiz, tarihimiz, kültürümüz ve folklorumuzla ilgili araştırmalar yapıyor. Burası Kürtlerin yurdu. Bizitm de Kurmanci ve Zazaki kurslarımız var. Önümüzde özel bir projemiz de var. İzmir Kürtleri üzerine çalışacağız” ifadelerini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir