İzmir, Muğla ve Kahramanmaraş’ta orman yangını! Müdahale sürüyor

Muğla'da birçok noktada orman yangını başladı. Köyceğiz'deki yangının ardından Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İzmir'in Urla ilçesinde ve Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesindeki ormanlarda yangın çıktı. Urla ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki yangınlar kontrol altına alınırken, Bodrum'da alevlere havadan müdahaleye devam ediliyor.

featured

Yaz aylarının gelmesiyle yüksek sıcaklıklar ülke genelinde etkisini bir hayli artırdı. Yüksek sıcaklıklar orman yangınlarına sebebiyet vermeye devam ediyor. İzmir’in Urla, Muğla’nın Bodrum ve Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçelerinde orman yangını çıktı.

BODRUM’DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Urla ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki yangınlar kontrol altına alındı. Bodrum’daki yangında ise alevlerle mücadele sürüyor.

SOĞUTMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

İzmir’in Urla ilçesi Demircili koyundaki makilik alanda saat 13.30’da bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına 4 helikopter, 2 uçak, 15 arazöz ve 3 dozerle müdahale edildi.

Yangın 2 saat süren çalışma sonucu söndürüldü. Bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirilirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

BİR YANGIN DA BODRUM’DA

Urla’daki yangın haberinin ardından bir yangın haberi de Muğla’nın Bodrum ilçesinden geldi. Milas-Bodrum karayolu havalimanı kavşağında saat 14.40 sıralarında yol kenarındaki otların tutuşması ile yangın başladı.

Yangın, ormanlık alana sıçradı.

Karadan ve havadan müdahalenin devam ettiği yanına havadan 7 helikopter ve 3 uçak, karadan 35 arazöz ve su tankeri, 4 dozer ve yaklaşık 200 orman yangın işçisi söndürme çalışmasına katılıyor.

Yangına Milas ve Bodrum belediyelerinin su tankerleri, yangın gönüllüleri, Jandarma ve Polis TOMA’ları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ile de müdahale ediliyor.

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde de orman yangını başladı.

İlçedeki Çamlık mevkisinde kırsal alandan duman yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölgeye bir helikopter yangın söndürme ekibi, arazöz, su tankı, dozer ve greyder yönlendirildi.

Ekiplerin müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü. Bölgede ekiplerin soğutma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir