İzmir depremi İstanbul’u etkiler mi?

featured

Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu İzmir’de meydana gelen depremin İstanbul’u etkilemeyeceğini söyledi.

“Bu deprem İstanbul’un bazı ilçelerinde hissedildi bazı ilçelerinde hissedilmedi. Bu bulunduğunuz bölgedeki jeolojik yapıya bağlı özelliklerden kaynaklanıyor. Eğer kırılmanın yönünde olan ilçeler varsa onlarda daha çok hissedilmiş olabilir. Bu depremin Marmara’da olan deprem ile bir alakası yok.”

BAŞKA BİR DEPREMİN HABERCİSİ Mİ ?

“Bu ana bir şok. Ege’de başka bir deprem olsa bile Girit civarına denk gelecektir. Girit civarında olan bir deprem de baya uzak İzmir için. Bu deprem Seferihisar’da, hemen hemen İzmir’in biraz ilerisinde olan bir deprem. “

İZMİR DEPREMİ YORUMU

“AFAD’ın geçtiği bilgilere göre Seferihisar açıklarında, Ege’de olan bir deprem İzmir merkezli değil. AFAD 6.6 olarak verdi, Kandilli de 6.8 olarak verdi. Şiddetli bir deprem. Henüz belli olmadı ama İzmir’de bazı binaların yıkıldığına dair televizyonlar bilgi geçiyorlar. Vali araştırmanın devam ettiği bilgilendirmesini yaptı ve kesin bir şey söylemedi.  Can kaybı olup olmadığını AFAD’dan kesin bilgi gelince emin olabiliriz. İzmir’de binalar eski olduğu için endişe duyuyorum. İzmir eski bir kent hasar olması normaldir. ”

Kaynak: Haber7

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir