İzmir depreminin polis telsizi kayıtları yayınlandı! İzmir’deki dehşet anları…

featured

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) uzmanlarının imzasını taşıyan rapora göre, 30 Ekim saat 14,51’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem, Kuşadası Körfezi açıklarında, Doğanbey Mahallesi’nden yaklaşık 23 kilometre güneyde Ege Denizi’nde yaşandı.

Özellikle Bayraklı ilçesini vuran depremde 117 kişi yaşamını yitirdi, 1034 kişi yaralandı.

İzmir’in tüm ilçelerini ve çevre illeri sarsan deprem, hafızalara yıkılmış binalar, enkazın altından saatler sonra kurtarılan Ayda, Elif, İnci gibi umudun simgesi haline gelen çocuklarla kazındı.

Depremin ardından hayatta kalanların umudunu ve yitirilenlerin acısını paylaşmak için Türkiye’nin her yerinden yardıma koşan gönüllüler, sivil toplum kuruluşları ve resmi kurum görevlilerinin canla başla çalışması da unutulmadı.

https://youtu.be/Z0Z7WnpIYig

POLİS TELSİZLERİNE YANSIDI

Polis haber merkezinin deprem anından itibaren ekiplerle konuşmaları telsize şöyle yansıdı:

Haber merkezi – “Merkezden ekip ve istasyonlarımıza ilimizde güçlü bir deprem hissedildi. Tüm ekip ve istasyonlarımız bölgelerinde herhangi bir olumsuzluk olması durumunda merkeze bilgi versin.”

73322 kodlu ekip – “Kızılay Kan Merkezi yanındaki bir bina yan yatmış durumdu. Biz olay yerindeyiz.”

İzmir depreminin dehşetini gösteren en net görüntüler…

“GÜVENLİK ÖNLEMİNİ GENİŞ ALIN.”

“Merkezden ekip ve istasyonlarımızın tamamına, meydana gelen bu sarsıntı, deprem nedeniyle öncelikle sakinlik. Arkadaşlar sakin olacağız. Tüm ekiplerimiz kendi bölgelerinde, ilçelerinde bulundukları güzergahlarda öncelikle kamu, kurum ve kuruluşları başta olmak üzere bölgelerini kontrol edip olumsuzlukları haber merkezine aktaracaklar. Bu konuda herhangi bir aksaklığa meydan vermeyelim. Öncelik sakinlik. Kendi can güvenliğimiz başta olmak üzere kontrollerimize devam edelim. Aksaklıkları merkeze aktaralım ben not alıyorum.”

73312 kodlu ekip – “Kızılay Kan Merkezinin oradaki diğer apartman komple, tamamen çöktü.”

“Tamam yer bilgisini aldım. Öncelikle kendi can güvenliğinizi alın. Ben 187’ye bilgi aktarıyorum.”

Dönemin Bayraklı İlçe Emniyet Müdürü Tolga Özel – “Merkez Kızılay Kan Merkezinin yanındaki bina için itfaiye ekibi acil gelmesi lazım. Vatandaş durdukça panik yapıyor. Ayrıca kan merkezinin arkasındaki bir bina komple çöktü.”

Tolga Özel – “Merkez Kızılay kan bankasının 2 arka sokağında bir bina daha komple çöktü. İçerisinde vatandaşlar var. Dışarıda kalan vatandaşlarla açmaya çalışıyoruz.”

“O GÜNÜ ÖMRÜM BOYUNCA ASLA UNUTAMAM”

Tolga Özel, deprem anında makam odasında olduğunu ve hızlıca ilk ihbarın geldiği Kızılay Kan Merkezinin bulunduğu bölgeye gittiğini söyledi.

Yan yatmış binaları gördüğünü ve balkonlarda vatandaşların kurtarılmayı beklediğini anlatan Özel, polis haber merkezine anons ederek, bölgeye bir an önce itfaiye ve AFAD ekiplerinin gelmesini istediklerini, olay yerinde gördüklerini de telsizden merkeze aktarmaya çalıştıklarını vurguladı.

İzmir depreminin mobese görüntüleri ortaya çıktı! Dehşet dakikaları…

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir