İYİ Parti’nin yalan motoru Turhan Çömez’in jeneratör iddiası yalan çıktı

Halk Tv canlı yayınına bağlanan İyi Partili Turhan Çömez, İskenderun Devlet Hastanesi'nde hastaların elektrik kesintisinden hayatını kaybettiğini, Sağlık Bakanlığı'ndan kimsenin gelmediğini söyledi. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, hastanede 3 adet aktif jeneratör olduğunu açıklayarak bu iddianın doğru olmadığını açıkladı.

featured

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, depremde ağır hasar gören İskenderun Devlet Hastanesi’ne ilişkin asılsız iddialar ortaya attı.

Çömez, hastanede jeneratör çalışmadığı gerekçesiyle solunum cihazına bağlı bebek ve yaşlıların hayatını kaybettiği yönünde akıl dışı iddialarda bulundu.

Ancak Çömez’in bu kirli tezgahı kısa sürede devrildi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü kamuoyu açıklamasında bulunarak Çömez’in iddialarını yalanladı.

thumbnail
İlişkili Haber
İYİ Parti’nin ‘Sezgin Tanrıkulu’su Turhan Çömez: ‘Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın hapiste olması hukuksuzluktur’

‘CAN KAYIPLARI ELEKTRİKTEN DEĞİL YIKILAN BİNADAN’

Hastanede üç ayrı jeneratör bulunduğunu ve hepsinin çalıştığını belirten Müdürlük, hastanede can kayıpları yaşandığını ancak bu kayıpların elektrik sebepli değil, hastane binasının depremde yıkılmış olmasından kaynaklandığının altını çizdi.

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bazı basın organlarında yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerce asılsız bir takım iddialar ortaya atılmıştır. İskenderun devlet hastanemizde jeneratör çalışmadığı için hastalarımızın hayatını kaybettiği iddia edilmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur. Hastanemizde 3 ayrı jeneratör bulunmakta ve çalışır vaziyettedir. İddia edildiği gibi hastanemizde elektrik olmaması sebebiyle hastalarımızın hayatını kaybettiği bilgisi doğru değildir. Ancak, depremden kaynaklı ağır hasara uğraması sebebiyle maalesef hastanemiz yıkıma uğramıştır. Bu hastanemizde can kayıpları olduğu doğrudur. Bu can kayıplarının sebebi elektrik değil hastane binasının depremden yıkılmış olmasıdır. Milletçe büyük bir afetin yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmeye çalışılmasının izah edilebilir bir etik tarafı yoktur. Yıkılmış bir bina altında yeterince büyük acılar bırakmışken daha fazla acı çıkarılmaya çalışılması anlaşılamamaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir