İtibardan tasarruf etsek de yangın söndürme uçağı alsak…

featured

Hatay’da iki gündür kontrol altına alınamayan yangın sonrasında Türk Hava Kurumu’na (THK) ait yangın söndürme uçakları yeniden gündeme geldi. 3 yıl önce İsrail’deki yangınlara yaptıkları başarılı müdahale sonrası İsrail Cumhurbaşkanı’ndan teşekkür alan “Ateş Kuşları” ekibine ‘ne olduğu’ gizemini koruyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli geçtiğimiz aylarda vermiş olduğu bir demeçte, “Japon ve Rus menşeili uçak var gelecekle ilgili bunları orman envanterine katmayla ilgili çalışmaya da başladık. Ancak bugünkü şartlar itibarıyla THK’de olan uçaklar 6 tane var. 3’ünde motor yok, 3’ünün faal olduğu söyleniyor, birinin faal olmayacağını var saymak lazım. Sadece birinin yakıt almaya gittiğini düşünseniz, bir ring kurma durumu maalesef yok. Bugün itibarıyla Türkiye’de bize hizmet verecek bir uçak filosu maalesef bulunmuyor.”açıklamalarında bulunmuştu.

Bakan Pakdemirli faal olduğu söylenen 6 uçaktan 3’ünün yağ akıttığını belirterek personelin kendisine ‘bu eski uçakları kullanamayız’ dediğini aktardı. Bakan “Çalıştırabilenler varsa buyursunlar gelsinler, çalıştırsınlar.” demişti.

Sosyal medyada  ise yangın söndürme uçağının olmaması ile ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

https://twitter.com/ibrahimGlfidan3/status/1314896146180046851

https://twitter.com/mzczafer/status/1314637500330266625

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir