İtalya GP’de inanılmaz kaza! Max Verstappen, Lewis Hamilton’ın üzerine çıktı…

featured

Formula 1 İtalya Grand Prix’te son yılların en enteresan olaylarından biri yaşandı. Yarışın favorilerinden Max Verstappen ve Hamilton ikilisi arka arkaya virajı alırken inanılmaz bir kaza meydana geldi.

Hamilton 26. turda pitten çıkmasının ardından bu iki isim düzlüğün sonunda yan yana geldiler ve Verstappen, ilk virajı Hamilton’un solundan dönmeye çalıştı.

VERSTAPPEN HAMİLTON’IN ARACININ ÜZERİNE DÜŞTÜ

O esnada Verstappen’in aracı bordüre vurdu ve ardından arka tekerlekler temas edince Verstappen’in aracı havalandı.

Bu havalanmanın ardından Verstappen’in aracı, Hamilton’ın aracının üzerine düştü. Verstappen doğrudan aracından inse de, Hamilton bir süre aracını geri çekmeye çalıştı ancak bunu yapamadı ve iki sürücü birden orada yarış dışı kaldı.

BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Büyük bir panik ve korku içinde izlenilen o anların ardından iki pilotun da durumunun iyi olduğu açıklandı. Kazanın görüntüleri ortaya çıktıkça büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü görülüyor.

F1 araçlarının üzerinde bulunan 10 tona kadar güç karşılayabilen takla halkası ve halo teknolojisi olmasaydı Hamilton, muhtemelen hayatta olmayacaktı.

YARIŞI RICCIARDO KAZANDI

Ricciardo, Norris ve arkasındaki isimlerin baskısına rağmen yerini korumayı başardı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek 2018 Monako’dan sonra galibiyete ulaştı.

Bu, McLaren’ın 2012 Brezilya Grand Prix’sinde elde ettiği zaferden bu yana ilk galibiyetiydi.  Ricciardo ise 2018 Monako’dan sonra ilk galibiyetini aldı ve kendisi için çok önemli bir adım atmış oldu.

Ricciardo ayrıca en hızlı turu da attı ve hafta sonunu 26 puanla kapattı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir