İsveç’in “kuran yakma” provokasyonuna AK Parti’den ve Dışişleri Bakanı Fidan’dan sert tepki

İsveç'te cami önünde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna AK Parti'den sert tepki geldi. Sözcü Ömer Çelik, "İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur'an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi'nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz." dedi.

featured

Daha önce de birçok kez Kur’an-ı Kerim yakılmasına izin veren İsveç‘te, Kurban Bayramı’nda bir skandal daha yaşandı. Bugün bir provokatör Stocholm’de cami önünde polis gözetiminde Kur’an-ı Kerim yaktı.

“LANETLİYORUZ”

Skandalı lanetlediklerini belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “İsveç makamlarının Kurban Bayramı günü bir cami önünde Kur’an-ı Kerim yakmak için yapılan başvuruya onay vermesini lanetliyoruz. İsveç Yüksek Mahkemesi’nin nefret suçlarını himaye eden tutumunu şiddetle kınıyoruz. Bu lanetli eylemlere karşı siyasi ve hukuki her zeminde en güçlü şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz…” ifadelerini kullandı.

HAKAN FİDAN’DAN DA TEPKİ

Dışileri Bakanı Hakan Fidan da yaptığı paylaşımla İsveç’e tepki gösterdi. Fidan paylaşımında, Mübarek Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik İsveç’te yapılan aşağılık eylemi lanetliyorum! İslam karşıtı bu eylemlere ifade özgürlüğü bahanesiyle izin verilmesi kabul edilemez. Bu tarz menfur eylemlere göz yummak suça ortak olmaktır.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir