Irkçı dezenformasyon tam gaz! İstiklal Caddesi’nde hırsızlık temalı video çeken İsraillilerin paylaşımı nasıl provokasyona dönüştü?

CHP Milletvekili Gürsel Tekin tarafından paylaşılan bir video Türkiye'deki ırkçı dezenformasyonun ne denli tehlikeli boyuta ulaştığını özler önüne serdi. İstiklal Caddesi'nde ellerinde bir poşetle video çeken İsrailli 3 turist, alışveriş sonrası hırsızlıktan yakındıkları bir video çekti. Videoyu Taksim'deki terör saldırısından bir hafta önce çeken ve sosyal medya hesaplarından paylaşan İsrailli turistler önce CHP'li Gürsel Tekin ve daha sonra ırkçı çete tarafından "Taksim'deki terör saldırısı ile dalga geçtiler" diye servis edildi.

featured

Türkiye’deki ırkçı dezenformasyon, etkileşim peşindeki sözde fenomenlerin de katılımıyla tehlikeli boyutlara ulaştı. Arap düşmanlığı üzerinden Türkiye’ye gelen turistleri de hedef haline getiren ırkçı çete, bugün CHP’li Gürsel Tekin tarafından çarpıtılan bir video ile sosyal medyada dezenformasyona devam etti.

 

‘TERÖR EYLEMİYLE DALGA GEÇTİLER’ DİYE SERVİS EDİLDİ

İstiklal Caddesi’nde ellerinde bir poşetle video çeken İsrailli 3 turist, alışveriş sonrası hırsızlıktan yakındıkları bir video çekti. Videoyu Taksim’deki terör saldırısından bir hafta önce çeken ve sosyal medya hesaplarından paylaşan İsrailli turistler önce CHP’li Gürsel Tekin ve daha sonra ırkçı çete tarafından “Suriyeli mülteciler Taksim’deki terör saldırısı ile dalga geçtiler” yalanıyla servis edildi.

 

VİDEO 6 KASIM’DA ÇEKİLMİŞ

Irkçı çete tarafından ‘Taksim’deki terör eylemi ile dalga geçen Suriyeliler’ olarak servis edilen görüntülerde yer alan şahısların İsrail vatandaşı oldukları ve Türkiye’ye tatil için geldikleri anlaşıldı. Ayrıca şahısların sosyal medya hesaplarından yayınladıkları videoyu ise Taksim’deki terör saldırısından bir hafta önce paylaştıkları görüldü.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir