İstanbul’un o ilçesinde kiralar yüzde 961 arttı?

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan. Peki bu ilçelerde kiralar ortalama ne kadar?

featured

İstanbul’daki fahiş kira artışı, İstanbul Planlama Ajansı’nın son raporuna çarpıcı rakamlarla yansıdı. Kasım 2023 verilerine göre İstanbul’da son bir yıl içinde konut satış fiyatları yüzde 84,14 oranında, kira fiyatları yüzde 75,56 artış gösterdi. Metrekare fiyatları değerlendirildiğinde ise satılık fiyatının yüzde 82,54, kiralık fiyatının ise yüzde 84,33 arttığı görülüyor.

2019 yılından itibaren son dört yılda kira fiyatlarının en çok arttığı ilçeler ise şöyle:

* Üsküdar: Yüzde 961

* Kağıthane: Yüzde 954

* Beykoz: Yüzde 889

* Başakşehir: Yüzde 879

* Küçükçekmece: Yüzde 861

* Eyüpsultan: Yüzde 804

10 BİN’DEN AŞAĞI EV YOK

Habertürk’ten Esra Toptaş’ın konuyla ilgili yazısı şöyle:

İstanbul Planlama Ajansı’nın verilerine göre Megakent’te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan. Peki bu ilçelerde kiralar ortalama ne kadar? Araştırdım… Şöyle söyleyebilirim ki; Bu 6 ilçede 10 bin liradan aşağı ev bulmak çok ama çok zor, nerdeyse imkansız. Üst sınıra bakacak olursak 150 bin liraya kadar yolu var…

‘FİYATLAR YÜZDE 20 GERİLEDİ’

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi gayrimenkul uzmanı Şenay Araç, son 2 aydır kira fiyatlarının %20 kadar gerilediğini fakat piyasadaki tansiyonun düşmediğini söylüyor. “Alınan tedbirler, kira artış oranının sabitlenerek sahte ilanların önüne geçilmesi, yetki belgesi istenmesi 2. el konut piyasasında yüzde 20-25 arası suni köpüğün uçmasına neden oldu. Artık gerçek fiyatlar yaygınlaşmaya başladı” diyor.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir