İstanbul’un altyapısını delik deşik eden Ekrem İmamoğlu yağmura çözümü buldu: Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

İstanbul'un yaşadığı her felakette tatilde olan İBB Başkanı İmamoğlu'nun şehrin altyapı sorunlarını çözdüğüne dair reklamlarının yalan olduğu ortaya çıktı. İstanbul'un 'sorunu çözdük' dediği pek çok noktasında su baskınları yaşandı. AKOM'da bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yağmura karşı çözümünü açıkladı: "Yağışın saat 15.00'e kadar sürmesi bekleniyor, lütfen mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın."

featured

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Alt yapı sorununu çözdük” dediği ve sel, su baskını gibi problemlerin yaşanmayacağını söylediği Maltepe’de yağan yağmurun ardından sokaklar göle döndü. İstanbul’da birçok ilçeden sayısız mağdur vatandaş haberi geldi.

Görüntüler tarihi Kapalıçarşı’dan! Dükkanları su bastı, esnaf ekmeğini kurtarma peşinde

 

İçinde yolcu bulunan metrobüsleri su bastı. Göçük altında kalan bir vatandaşa ulaşılmaya çalışılırken onlarca ilçede sel suları ile mücadele ediliyor. Yaşanan aksaklıklar sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medyada en çok konuşulan isim haline gelirken binlerce tepki tweeti atıldı.

“DIŞARI ÇIKMAYIN”

Akom’da kameralar karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise durum değerlendirmesi yaptı. İmamoğlu kent sakinlerine seslenerek kimsenin mecbur kalmadıkça evden çıkmamasını istedi.

İBB Başkanı, “İstanbul’un genelinde 50 kilo ile 100 kilo ağırlığında bir yağış yaşadık. İstanbul’un güney batısı’ndan Esenyurt hattına giriş yaşan bir yağış aksı söz konusu. Yağışın öğleden sonra saat 15.00’e kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın. Araçla trafiğe çıkmamaya çalışalım.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir