İstanbullular dikkat! Sıcaklıklar bugün zirve yapacak, dışarı çıkmayın

Aşırı sıcaklar Türkiye genelinde etkili olurken İstanbul için uyarı yapıldı. İstanbul'da bugün sıcaklıklar zirve yapacak. Vatandaşların gerek olmadıkça dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulunuldu.

featured

Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcaklar bunaltmaya devam ederken İstanbul için bugün kritik bir uyarı geldi. İstanbul Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre 5 gün boyunca İstanbul’da havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL 37 DERECEYE ÇIKACAK

Hava sıcaklıklarının İstanbul’da mevsim normallerinin 7 ile 9 derece üzerinde, Marmara Bölgesi’nde ise 8 ile 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İstanbul için bugün 37 dereceye kadar çıkması beklenen en yüksek sıcaklığın perşembe 29, cuma 30, cumartesi 29, pazar günü ise 30 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBULLULAR DİKKAT

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Günseli Özgül, sıcak hava dalgasının etkisi altında olan kentte hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini kaydetti.

Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin İstanbul’da ilçe ilçe tahminler yaptığını dile getiren Özgül, ilçe bazında İstanbul’da beklenen en yüksek hava sıcaklığının bugün 36 ile 39 civarına çıkabileceğini bildirdi.

YAŞLI, KRONİK RAHATSIZLIKLARI OLANLAR DİKKAT

Özgül, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının çarşamba günü daha da etkisini artıracağını ve mevsim normallerinin 7 ile 9 derece üzerinde seyredeceğini söyleyebiliriz” dedi.

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Özgül, vatandaşların güncel hava tahmin raporlarını meteorolojinin internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebileceklerini belirtti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir