İstanbul’daki memurlara kira desteği verilir mi?

Dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen enflasyon canavarı hayat şartlarını zorlamaya başladı. Memur maaşlarıyla rahat geçinenler bile özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerden taşınmaya başladı. Hal böyle olunca özellikle İstanbul’daki memurlara kira desteği söylentileri de ortaya atılmaya başlandı.

featured

Memur maaşları, asgari ücret, gıda ve tekstil fiyatları, konut ve otomobil fiyatları, akaryakıt fiyatları gibi birçok kaleme zam geldi. Enflasyon son yüzyılda Türkiye’de ve dünyada rekor seviyelere ulaştı. Konut fiyatları da bundan nasibini aldı.

‘’İSTANBUL’DAKİ MEMURLARA KİRA DESTEĞİ VERİLSİN’’ KAMPANYASI

Konut fiyatlarıyla birlikte kira fiyatları da ne yazık ki arttı. Son dönemlerde İstanbul’da en ucuz konutun kira fiyatları 4-5 bin TL’leri gördü. Bazı ilçelerde ise 9-10 bin TL’leri de aşan kira fiyatlarının ardından sosyal medyada yeni bir kampanya başlatıldı.

Bazı kullanıcılar, 15 bin TL olan bir memurun 10 bin TL kira ödemek zorunda kaldığını vurgulayarak özellikle İstanbul’daki memurlara kira desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

İşte İstanbul’daki memurlara kira desteği verilmesi kampanyası ile ilgili yapılan paylaşımlardan bazıları;

mutlaka olması gereken şey. istanbul’da ev kirası ücreti ödeyen bütün memurlara en az 5 bin tl kira ücreti desteği verilmesi gerekiyor.. adamın maaşı 15 bin tl, ev kirası 10 bin tl.. böyle bir saçmalık olabilir mi?

çok mantıklı bir fikir. mutlaka yapılmalı..

malesef evsahipleri de ortakları emlakçılarla 5000 tl kira desteğini kiracıya acımadan kökler.

sadece istanbul değil, her il için bir katsayı olmalı giderleri eşitlemek için. öğretmenler memur statüsünde mi bilmiyorum ama onlar için de geçerli bu

memur maaşları memurun görev yaptığı ile göre değişmelidir. afyon’da görev yapan bir memurla antalya’da, istenbul’da, izmir’de yaşayan memur aynı maaşı almamalıdır veya yozgat’ın bir ilçesinde görev yapan memurla yozgat kent merkezinde görev yapan bir memur da aynı ücreti almamalıdır. ayrıca akaryakıtta eşel mobil sistemini uygulayan iktidar tüm ücretlerde eşel mobil sistemine geçmelidir. isyan yakındır. ülke insanı sağmal inek değildir. bu enflasyonist ortamda enflasyon bu diyerek rakamlar uydurup insanları yoksulluğa itmenin bir bedeli olacaktır. bütün dünyada böyle bir savunma değildir. bu halk somali seviyesinde ücret alıp, avrupa seviyesinde rakamlarla tüketiyor. sabrın bir sınır var ve insanlar bu sınırın diğer tarafına her an geçebilirler. 3500 tl ile emeklinin geçinmesini bekleyenler sonra apışıp kalırlar.

9500 öğretmen maaşı, 7 bin kira 🙂 lokasyon sancaktepe

mantıksızlığın dik âlâsı. evi olan memuru cezalandırmaktan öte bir anlamı yok. kaldı ki evler sadece kiradaki memurlara mı pahalı? işçi rahatça ödeyebiliyor mu? yoooo. memuru istanbul’a çekebilmek için bölgedeki tüm memurlara doğu tazminatı gibi istanbul tazminatı verilir ve böylece hem haksızlık olmaz, hem de boş kadrolar dolar.

memurlar açısından bakınca çok mantıklı. aynı maaşla bakırköy’de çalışmak ile pütürge’de çalışmak çok mantıksız. kötü olan ise şu; kiraların daha da artmasına yol açar ki memur olmayanlara daha da girer.

istanbul da kalsaydım kiram 8000 tl civarı olacaktı oturduğum yer de ümraniye inkılap mah. oyle ahım şahım bir yerde değil ama bu kardeşimiz ankara’ya tayin aldı ve verdiğim kira 1000 tl :b memur neden istanbul da dursun ki ben doğma büyüme istanbulluyum bütün sulalem istanbul’da.

istanbul’a kaçak ve ya kayıtlı yabancı göçmen akışını durdururlarsa zaten böyle bir maliyete gerek kalmaz. zaten böyle bir destekte söz konusu olmıcaktır. daha banka promosyonları yatmamışken hayal ürünü bir yaklaşım olmuş. nasıl zorunlu şark hizmeti varsa, istanbul içinde mecburi hizmet şartı getirilirse belki memurlar arasında sadece adalet sağlanmış olur.

trusd
USD
0.17%
32,37 TRY
treuro
EURO
-0.25%
34,98 TRY
treuro
CHF
0.19%
35,92 TRY
trjpy
JPY
0,21 TRY
trrub
RUB
0.12%
0,35 TRY
trcny
CNY
0.15%
4,48 TRY
trgbp
GBP
0.25%
41,00 TRY
treur-usd
EURO/USD
-0.13%
1,08 TRY
gau
GR. ALTIN
0.23%
2.325,69 TRY

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir