İstanbul’da termometreler 39 dereceyi gösterecek! Eyyam-ı Bahur kavuracak

Ülke genelinde etkili olan Eyyam-ı bahur sıcaklıkları bugün İstanbul'da en yüksek seviyeye ulaşacak. Termometrelerin 39 dereceyi göstermesi bekleniyor. Sıcaklıklar konusunda uyarıda bulunuldu.

featured

Türkiye’de sıcak hava etkili oluyor. Günlerdir etkili olan sıcak hava daha da artış gösterecek. Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye gelen Eyyam-ı bahur sıcaklıkları, bugünden itibaren İstanbul’da pik seviyeye ulaşacak.

“EYYAM-I BAHUR SICAKLIKLARI BUGÜN PİK SEVİYEYE ULAŞACAK”

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı ve Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, sıcaklıkların kademeli olarak yükseleceğini aktardı. Yurdun batı kesiminde görülmesi beklenen sıcaklıkların İstanbul’da da etkili olacağını dile getiren Tek, şunları söyledi:

“İstanbul’da Eyyam-ı bahur sıcakları bugün ‘pik’ noktaya ulaşacak. İstanbul’da sıcaklık bugün 39 dereceye kadar çıkacak. Düne göre, yaklaşık 8 derecelik bir sıcaklık artışı olmasını bekliyoruz. Hafta sonuna doğru sıcaklık kademeli olarak azalmaya başlıyor. Hafta sonu sıcaklık 35 derece civarında olacak. Toplamda 4 gün İstanbul’da sıcak hava dalgasının etkili olmasını bekliyoruz.”

“ANCAK BU SEFER ÖYLE BİR DURUM YOK”

Geçen ayın sonuna doğru yaşanılan sıcak hava dalgasının bu sefer olmayacağına vurgu yapan Tek, bu sıcak hava dalgasının 4-5 derece daha düşük olacağını belirtti.

Tek, yaşanılan sıcaklık sonrası İstanbul’da yağmur beklenmediğini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü sıcaklıklar geçen sefer olduğu gibi hemen azalmıyor. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı’nda İstanbul’da en yüksek sıcaklığı 41,3 derece olarak kayıt altına almıştık. Hemen ertesi gün sıcaklık 12 derece birden düşmüştü. Bu durum yağışa neden olmuştu. Ancak bu sefer böyle bir durum yok.”

VATANDAŞA UYARIDA BULUNULDU

Vatandaşların bu dönemde sıcaklara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Tek, şunları dile getirdi:

“Vatandaşların saat 10.00 ila 16.00 arasında güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekiyor. Dışarıya çıkanların ise açık renkli elbiseleri tercih etmeleri önemli. Ayrıca bu sıcak günlerde su tüketimi çok olmalı, proteinli gıdalardan kaçınılmalı. Sıcaklığın pik yapacağı saatlerde bedeni zorlayan işlerden kaçınmakta önemli.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir