İstanbul’da sarı alarm verilmişti… Yağmur ve şimşekler korkutucu görüntülere yol açtı!

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre, sabah saatlerinde İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki ilçeleri ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

BÜYÜKÇEKMECE’DE BAŞLADI

Büyükçekmece’de, sabahın ilk saatlerinden itibaren yağmur yağışı etkili olmaya başladı. Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) tarafından yapılan uyarılarından sonra sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağış başladı. Büyükçekmece saat 06.00 sıralarında başlayan yağış trafikte sürücülere zor anlar yaşattı.

Yağışların; Muğla, Antalya ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul’un batı, Isparta’nın güney, Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARI 5 DERECE AZALACAK : Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, batı kesimlerde 2-5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Muğla ve Antalya çevreleriyle Isparta’nın güney, Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir