İstanbul’da okullar tatil edildi! Vali Ali Yerlikaya’dan flaş kar tatili açıklaması

Meteoroloji'nin günlerdir süren uyarılarının ardından yurt genelinde birçok ilde kar yağışı etkili olmaya başladı. Olumsuz hava şartları nedeniyle pek çok ilin yanı sıra İstanbul'da da okullar 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildi.

featured

İstanbul’da etkili olan kar yağışı sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü okullar tatil edildi.

Mega kent uzun süredir çektiği kar hasretini dindirmeye başladı. Bu sabah erken saatlerde yüksek kesimlerdeki semtlerde kar yağışı görüldü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 17.00’den sonra vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken, 18.00’den itibaren beklenen fırtına, karla karışık yağmur ve kar yağışı nedeniyle; motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu.

SABİHA GÖKÇEN’DE UÇUŞLAR AZALTILDI

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da saat 17.00 itibariyle uçuşlarda yüzde 20 azalmaya gidilme kararı alındı. Peş peşe gelen açıklamalara göre yarın öğle saatlerinden itibaren kar yağışı kuvvetlenecek. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, İstanbul’da salı günü rüzgarın yavaşlayacağı, yerde 7-8 santimetre, yükseklerde ise 10 santimetre kar birikebileceği değerlendirmesinde bulundu.

KAR TATİLİ OLAN İLLER

Tüm Türkiye kara teslim oldu. Yurdun bir çok yerinde kar yağışları görülmeye başlandı. Özellikle doğuda bir çok bölgede okullar tatil edildi, sömestr tatili uzadı.
thumbnail
İlişkili Haber
Kar yağışı sonrası peş peşe tatil haberleri! İşte kar tatili olan o iller…

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir