İstanbul’da kar sevinci! Meteoroloji’den turuncu kodlu uyarı…

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıların ardından İstanbul’da kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da etkili olması beklenen son yılların en şiddetli soğukları için günler öncesinden tahminde bulunmuştu. Yapılan tahminlerin ardından İstanbul’da etkili olan bahar havaları yerini gece saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı.

Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı ilerleyen saatlerde şehir merkezinde de etkisini gösterdi.

VATANDAŞLAR BEYAZ MANZARAYA UYANDI

Meteoroloji’nin yoğun kar yağışı uyarısının ardından İstanbullular güne beyaz örtüyle uyandı.

Beylikdüzü’nde park halindeki araçların ve yolların tamamen beyaza büründüğü görüldü.

EKİPLER TUZLAMA ÇALIŞMASINA BAŞLADI

Etkisini artıran kar yağışının Silivri’de tipi şeklinde olduğu belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilçe belediye ekipleri, yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tuzlama araçlarıyla çalışmalara başladı.

İSTANBUL DAHİL 33 KENTE TURUNCU KODLU UYARI VERİLDİ

Meteoroloji’nin uyarı haritasında; İstanbul, Ağrı, Balıkesir, Bingöl, Bolu Çanakkale, Erzurum, Hakkari, Kırklareli, Rize, Siirt, Tekirdağ, Tunceli, Zonguldak, Şırnak, Yalova, Düzce, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bursa, Edirne, Gümüşhane, Kastamonu, Kocaeli, Muş, Sakarya, Sinop, Trabzon, Van, Bayburt, Bartın ve Karabük turuncu kod ile uyarıldı.

YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

Meteoroloji’nin internet sitesindeki 5 günlük tahmine göre, İstanbul’da 14 Şubat Pazar, 15 Şubat Pazartesi, 16 Şubat Salı ve 17 Şubat Çarşamba günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir