İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu! Meteoroloji’den 8 il için kritik uyarı

Geçtiğimiz gün sıcaklık rekoru kırılan İstanbul'da akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. Meteoroloji birçok il için sağanak uyarısında bulundu.

featured

İstanbul’da geçtiğimiz gün sıcaklık rekoru kırılırken bugün gök gürültülü sağanak yağış etkili oldu. İstanbul’da sıcaklıkların 12 derece birden düşeceği açıklandı.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Rekor sıcaklıklar sonrası vatandaşlar bu sabah gök gürültülü ve yağmurlu havaya uyandı.

Meteoroloji’nin hava durumu raporunda “Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının perşembe günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı, mevsim normalleri civarına, yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.” denildi.

BAZI İLLER İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Trakya Kesimi, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Çankırı, Kars ve Ardahan çevreleri ile Balıkesir ve Kütahya’nın kuzey, Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 8 ila 12 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir