İstanbul Valisi Davut Gül’den LGBT yürüyüşlerine yasak

İstanbul Valisi Davut Gül, sözde Onur Haftası gerekçesiyle sapkın LGBT'li grupların yapmayı planladığı yürüyüş ve faaliyetlere izin verilmeyeceğini duyurdu.

featured

İstanbul’da sapkın LGBT gruplarının provokasyonları devam ediyor. Daha önce izinsiz yapılmak istenen gösterilere polis müdahalede bulunmuştu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde de düzenlenmek istenen LGBT yürüyüşüne izin verilmedi.

Dün sabah sosyal medyada duyurulan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde yapılacağı belirtilen “Kuir Baykuş LGBT+ Onur Yürüyüşü” emniyet tarafından engellendi.

Üniversite yerleşkesinde önlem alan emniyet güçleri, LGBT propagandası yapılmasına izin vermedi. Önlemlerin ardından Kuir Baykuş Topluluğu üyeleri, üniversitenin Şişli’deki Bomonti Kampüsü’ne giderek basın açıklaması düzenlemek istedi.

Güvenlik görevlileri, LGBT propagandasına burada da izin vermedi. Sosyal medyada polisi ve üniversitenin güvenlik görevlilerini hedef gösteren LGBT destekçilerine vatanseverlerden çok sayıda tepki geldi.

DAVUT GÜL: İZİN VERİLMEYECEKTİR

Öte yandan İstanbul Valisi Davut Gül de dün kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama yaparak “Milletimizin ve devletimizin teminatı olan aile kurumumuzu tehdit eden hiçbir faaliyete izin verilmemiştir. İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsaade edilmeyecektir.” dedi. Vali’ye çok sayıda destek gelirken vatandaşlar Gül’e teşekkürlerini iletti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir