İstanbul Valiliği’nden kritik karar! Başıboş sokak köpekleri toplatılıyor

İstanbul Valiliği kritik bir karara imza attı. 39 kaymakamlığa gönderilen talimata göre bakımevi olmayan belediyelerin gerekli işlemleri başlatarak bakımevlerini aktif hale getirmelerini istedi. Valilik ayrıca başıboş köpeklerin toplatılması yönünde talimat verdi.

featured

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri haline gelen başıboş sokak köpekleri konusunda İstanbul Valiliği kritik bir adım attı.

Bir süredir ülkemizin kanayan yarası haline gelen başıboş sokak köpekleri nedeniyle birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Belediyeler üzerine düşen görevi yerine getirmekten aciz kaldı. İstanbul Valisi Davut Gül’den takdir edilesi bir karar geldi.

39 İLÇE KAYMAKAMLIĞINA TALİMAT GÖNDERİLDİ

Vatandaşların toplatılmasını istediği başıboş köpeklerle ilgili Vali Gül tarafından, 39 ilçe kaymakamlığına talimat gönderildi.

Belediyelerin de uyarıldığı yazılı bildiride, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon işlemlerinin yerel yönetimlerin yetki ve sorumlulukları arasında olduğu hatırlatıldı.

“HAYVAN BAKIMEVLERİNE GÖTÜRÜLMESİ ZORUNLUDUR”

Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin altının çizildiği talimatta, “Sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.” ifadelerine yer verildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir