İstanbul’da dev uyuşturucu operasyonu! 553 kilo metamfetamin ele geçirildi…

İstanbul’da yılbaşı öncesi dev Narkotik operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda Türkiye genelinde tek seferde en yüksek miktar olan 553 kilo 800 gram uyuşturucu madde metamfetamin ele geçirildi.

featured

Esenyurt’ta yılbaşı öncesinde Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Operasyon ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda; İran uyruklu şahısların yüklü miktarda uyuşturucu madde İmal ettikleri ve stokladıkları bilgisi alındı. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüphelilerin bugün gün içerisinde yüklü miktarda bir sevkiyat yapacakları bilgisine ulaşıldı.

Başsavcılık operasyon için düğmeye bastı ve polis ekipleri harekete geçti. Belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi. Esenyurt Namık Kemal Mahallesinde yapılan operasyonda İranlı Arıan T.,Amır K. G. ve Meryem Y., Başakşehir’deki operasyonda Ashkan Z. gözaltına alındı.

Bu operasyonlarda ele geçirilen ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği düşünülen 346 bin 500 lira 12 bin 550 dolar ve 3 bin 500 Euro’ya el konuldu.

Aynı dakikalarda Sarıyer Zekeriyaköy Mahallesi’nde bir adrese yapılan operasyonda yine iran uyruklu Fereshteh R., Masoud P. ve Babak B. gözaltına alındı. İkamette yapılan aramada ise Türkiye genelinde bir ilke rastlandı.

Evdeki aramada tam 553 kilo 800 gram uyuşturucu madde olan Metamfetamin ve 137 kilogram kimyasal madde Aseton ele geçirildi. Bunlarla birlikte 2 bin 270 dolara da el konuldu.

5 Ayrı adrese yapılan operasyonda toplamda 352 bin 120 lira, 13 bin 600 dolar ve 3 bin 500 Euro’ya el konulurken adreslerde 1 hassas terazi, 1 para sayma makinası ve uyuşturucu çoğaltma aparatı bulundu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir