Kadıköy’de öldürülen diş hekimi Şeyma Biran’ın katili konuştu: ‘Dişlerime baktı ve…’

featured

İstanbul Kadıköy Caferağa Mahallesi General Asım Gündüz Caddesi’ndeki muayenehanesinde diş hekimi Şeyma Biran (64), 3 gün önce bıçakla öldürülmüş halde bulundu.

Olayın ardından çalışma başlatan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını tek tek inceledi. İncelenen görüntülerde bir kişinin 20 Mayıs günü saat 16.36’da binadan çıktıktan sonra koşarak hızla uzaklaştığı görüldü.

POLİS ŞEYMA BİRAN’IN KATİLİNİ ADIM ADIM TAKİP ETTİ

Kadıköy Asayiş Büro Ekipleri şüphelendikleri şahsı yaklaşık 200 saat boyunca kamera görüntüsü izleyerek adım adım takip etti. Tanınmamak için maske takıp tıraş olan şüphelinin kimliği uzun uğraşlar sonucunda tespit edildi.

Kimliği tespit edilen şüphelinin Rasimpaşa Mahallesi, Macit Erbudak Sokak’taki evine polis bugün operasyon düzenledi. Operasyonda Ziya E. yakalanarak gözaltına alındı.

İÇERİYE GİRDİM TEKTİ…

Şüphelinin psikolojik sorunları olduğu öne sürülürken diş hekimi Şeyma Biran’ı hiç tanımadığı ilk kez karşılaştığı öğrenildi.

Ziya E. ifadesinde; “”Dişlerimle ilgili sorunlarım var. Fizik tedavi de görüyorum. Yürürken, kapıda diş kliniği yazdığını gördüm. Diş tedavisiyle ilgili fikir almak için içeriye girdim. İçeride tekti.

DAHA SONRA KAÇTIM…

Dişlerime baktı 11 bin lira tedavi masrafı çıkardı. Konuşunca, bir an kendimi kaybettim. Gerisini hatırlamıyorum.

Kendime geldiğimde korktum. Daha sonra da kaçtım” dediği öne sürüldü.

Z.E. ve olayla ilgili gözaltına alınan ve delilleri gizlediği öne sürülen A.A. isimli şüpheli tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildiler.

2 ŞÜPHELİYE DE TUTUKLAMA TALEBİ

Emniyet işlemlerinin tamamlanmasının ardından 2 şüpheli bugün İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıkta ifade veren şüpheli Ziya E., olay anını hatırlamadığını söyledi.

İşlemlerinin ardından savcılık, şüpheli Ziya E.’yi ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan, diğer şüpheli Abdullah A.’yı ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme’ suçundan tutuklama talebiyle İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti.

ÖNCE AV BAYİİSİNE SONRA MUAYENEHANEYE

Savcılık çarpıcı detaylara da yer verdi. Soruşturma savcısı Zübeyir Akbulut, kamera görüntüleri, olay tutanağı ve şüpheli ifadeleri bir arada değerlendirildiğinde şüpheli Ziya E.’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi oluştuğunu, şüphelinin olay yerine gitmeden önce Kadıköy’de bir av bayiinden bıçak satın almasının eylemi tasarlayarak yaptığını kanıtladığını, Yargıtay’a göre eylemin tasarlanması için önceden öldürmeye karar vermesi gerektiği ve şüphelinin savunmasında bu durumun gerçekleştiğini belirttiğini açıkladı.

Kadıköy’de esrarengiz cinayet! Diş hekimi Şeyma Biran bıçaklanarak öldürüldü

DİĞER ŞÜPHELİ DE BIÇAĞI DÜKKANINDA SAKLAMIŞ

Aynı zamanda savcılık, şüpheli Abdullah A.’nın ise diğer şüpheli Ziya E.’ye ait kıyafetleri çöpe attığını, suç aleti olan bıçağı dükkanında sakladığını, bu şekilde üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi oluştuğunu, maddi gerçeğin ortaya çıkması ive yargılama hakkının vazgeçilmez şartı neticesinde olayın delillerinin yok edilmemesi ve gizlenmemesi için şüphelilerin tutuklanmasını istediğini vurguladı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir