İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: “Yenikapı mitingimizi İmamoğlu engelledi”

Seçimlere kısa bir süre kala siyasi arenada hareketlilik sürüyor. Seçim sürecinde yetkisinin dışına çıkarak şehir şehir miting turu düzenleyen İBB Başkanı İmamoğlu'nun AK Parti'nin İstanbul'da yapmayı planladığı dev mitingi engellemek için "festival" oyununa giriştiği ortaya çıktı.

featured

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin son virajında İstanbul’da “hodri meydan” demeye hazırlanan Cumhur İttifakı İBB tarafından engellendi.

YENİKAPI MİTİNGİNİ İBB ENGELLEDİ

7 Mayıs’ta milyonluk miting düzenlemeyi planlayan AK Parti’nin adres olarak ilk etapta Yenikapı Meydanı’na yönelik planlama yaptığı ancak İBB’nin 5 Mayıs akşamında Yenikapı’da festival düzenlemesi nedeniyle planın baltalandığı belirtildi. Buna karşılık Yenikapı Meydanı’ndan daha büyük olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin belirlendiği kaydedildi.

İMAMOĞLU’NUN FESTİVAL OYUNU ORTAYA ÇIKTI

Konuya ilişkin konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “İBB Yenikapı’da miting yapmamızı engelledi” dedi.

Katıldığı canlı yayın programında Kabaktepe, şunları söyledi:

“Biz genelde AK Parti olarak büyük seçim mitinglerimizi Avrupa yakasında yapardık. Ama kendisi Türkiye’yi dolaşarak il il miting yapan sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’un en büyük miting alanı ilan edilen miting meydanında 5 Mayıs akşamı dahi konser düzenlemiş. Yani cumartesi ve pazar günü miting yapacak partilerin hazırlıklarını, lojistik hazırlıklarını, alan hazırlıklarını zora sokacak, tabiri caizse ‘siz burada miting yapmayın’… ‘Ben burada yokum ya, siz de miting yapmayın…’ Özellikle bu ifadeleri seçtim. Bu ifadeleri seçmemin sebebi şu; eğer 5 Mayıs gecesine kadar, 6 Mayıs’ta da var mı bilmiyorum. Seçim kurulu kuraları çekileceği için yapamamıştır. Eğer 5 Mayıs akşamına kadar Yenikapı miting alanında, özelikle ve özellikle AK Parti’nin Avrupa yakasında yapma alışkanlığı olduğunu bildikleri için o meydanda bir festival, bir konser düzenlemişlerse bunu demokrasiye sıkılmış bir kurşun olarak görüyorum. Milletimizin özgürlüğünü sınırlama olarak görüyorum.”

“FARKLI TEZGAHLARLA PROJELER ÖNE SÜRMEYİN”

AK Parti İl Başkanı Kabaktepe, İBB Başkanı İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Kendiniz meydan meydan gezip İstanbul’da siyasi partilerin miting yapmasını engelleyecek farklı tezgahlarla ya da kapalı kapı ardı projeler lütfen öne sürmeyiniz. ‘Efendim ben engellemedim ki, 5’inin akşamına kadar konser koydum. 6’sında gelsin hazırlansın.’ Peki şimdi Millet İttifakı’nın da 6 Mayıs’ta Maltepe’de mitingi var. 5 Mayıs’ta mı alanın hazırlanmasına gidecekler? Tüm partiler için söylüyorum. 2 gün, 3 gün sürecek hazırlıklara ihtiyacınız var…”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir