Çanakkale Boğazı’ından sonra İstanbul Boğazı da kapatıldı! Sisli hava ülke genelinde ulaşımı olumsuz etkiliyor…

featured

İstanbul’da gece saatlerinde başlayan sis, sabaha karşı etkisini iyice artırdı.

Özellikle boğaz çevresinde etkisini artıran sis nedeniyle saat 09.30’da geçici süreyle İstanbul Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

ÇANAKKALE DE SİSE TESLİM

Çanakkale’de de gece yarısından itibaren etkisini artıran sis, denizdeki görüş mesafesinin düşmesine neden oldu. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünce (VTS), kuzey ve güneyden girecek gemilerin kaptanları telsizle uyarılarak boğazın çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldığı duyuruldu.

Sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtildi. Öte yandan Gelibolu-Lapseki hattındaki feribot ulaşımı da sis nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Çanakkale Boğazı’ndaki ulaşıma sisli hava engeli! Gemi geçişleri kapatıldı, Gelibolu-Lapseki feribot seferleri durduruldu

TEKİRDAĞ’DA YOĞUN SİS DENİZ ULAŞIMINI ETKİLEDİ

Kentte dün gece başlayan ve sabaha karşı artan sis, özellikle Tekirdağ-Muratlı, Tekirdağ-Hayrabolu kara yollarında görüş mesafesini azalttı. Bazı bölgelerde görüş mesafesinin 30 metreye düşmesi üzerine ekipler, olumsuzluk yaşanmaması için önlem aldı.

Sisin öğle saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Öte yandan yoğun sis, deniz ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Denizdeki görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle bazı gemiler Süleymanpaşa açıklarına demirledi.

İZMİR’DE ULAŞIMA SİS ENGELİ

İzmir’de sabah saatlerinde etkili olan sis, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Sis nedeniyle bazı ilçelerde görüş mesafesi azalırken kent beyaz örtüyle kaplandı. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle ana arterlerde araçlar hızlarını düşürerek ilerledi. Trafik polisleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan Adnan Menderes Havalimanı’nda iç ve dış hat seferlerinde sis nedeniyle gecikmeler yaşandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir