Aybar Kar Fırtınası İstanbul’u esir alıyor! Tehlike, radara böyle yansıdı…

Havaforum'un yaptığı yoruma ve İstanbul radarından alınan son verilere göre "Aybar" İstanbul'da etkisini artıracak. Uzmanlar, Karadeniz üzerinden etkili kar kütleleri arka arkaya yola çıktığına dikkat çekiyor.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM’un art arda gelen uyarıları sonrası İstanbul’da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde başladı. Yağışın her geçen dakika etkisini artırmasıyla başta İstanbul Valiliği olmak üzere AFAD’dan uyarılar gelirken, Meteorolojik kaynakların internete düşen haritalarında günlerdir konuşulan Aybar kar fırtınasının İstanbul’u her geçen dakika etkisi altına alacağına vurgu yapıldı.

ETKİLİ KAR KÜTLELERİ KARADENİZ’DEN YOLA ÇIKTI

Havaforum’un Twitter hesabından paylaşılan haritada, İstanbul’un son durumuna işaret edildi. İstanbul radarından alınan son verilere göre Aybar kar fırtınası megakentte etkisini artırmaya başlıyor. Karadeniz üzerinden etkili kar kütleleri arka arkaya yola çıkarken, ilerleyen saatlerde bu kütlelerin etkisiyle İstanbul’un yoğun yağış alması bekleniyor.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMİ GEÇECEK

Aybar soğuk hava dalgasının etkisiyle kar yağışlarının il genelinde aralıklarla kuvvetli şekilde süreceği belirtiliyor. Fırtınanın etkisiyle kar kalınlığının 20 santimi geçeceği söyleniyor. Kentte etkili olmaya başlayan yağışların son zamanlarda görülen en kuvvetli fırtına olacağı değerlendirilirken, AKOM Meteoroloji Mühendisi Osman Çaylak ”İstanbul’un uzun yıllar ortalamasına baktığımızda Mart’ta çok sık kar almaz. 1987 yılı özel bir yıldı. Şu anki beklenen durum mart ayı ortalamalarının üzerinde 87 kadar olmasa da ikinci sıraya yerleşir gibi gözüküyor” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir