İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı: 9’u çocuk 21 Filistinli katledildi, yüzlerce yaralı var…

featured

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin kuzey bölgesindeki Beyt Hanun kentine saldırı düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırısında 9’u çocuk 21 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini, yaralı sayısının da 103’e yükseldiğini duyurdu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan İsrail’in saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail’in saldırılarında 9’u çocuk 21 kişinin hayatını kaybettiği, 103 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail savaş uçakları, Gazze kentinin batısındaki Eş-Şatı Mülteci Kampına da hava saldırısı düzenledi.

Bakanlıktan daha önce yapılan yazılı açıklamada, 9’u çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin yaralandığı bilgisi geçilmiş ancak bunların İsrail saldırıları sonucu olup olmadığına dair bilgi verilmemişti.

İsrail ordusu da Gazze’ye hava saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu. İsrail ordusu ayrıca, Gazze’den ülkenin güneyine çok sayıda roket gönderildiğini açıklamıştı.

Üç nokta daha bombalandı

Son saldırıda savaş uçakları, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan liman bölgesini vurdu. Yine kentin batı kesimlerindeki protestoculara ait bir nokta da İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındı.

Kentin kuzeyindeki direniş gruplarından birine ait bir başka nokta da bombalandı. Kuzeydeki bölgenin hedef alınmasının ardından protestoculardan roket atışlarıyla karşılık verildi.

Son saldırılara ilişkin Gazze’deki Sağlık Bakanlığından henüz bir açıklama yapılmadı.

300’den fazla Filistinli yaralandı

İsrail polisi Filistinli protestocularla gece boyu süren çatışmaların ardından dün (10 Mayıs) sabah Harem-üş Şerif’e girerek eylemcileri gaz bombasıyla dışarı çıkarırken, Mescid’i Aksa çevresindeki çatışmalar sürüyor.

Filistin Kızılayı,günlerdir devam eden gerilimde en az 305 Filistinlinin yaralandığını, bu kişilerden 228’inin tedavisinin hastanede sürdüğünü açıkladı. İsrail tarafı ise 21 polisin yaralandığını açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Mescid’i Aksa’nın çevresinde gaz bombaları atıldığı görüldü.

Öte yandan, İsrail hükümeti Şeyh Cerrah’taki tahliye kararını erteledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir