Isparta’da yine elektrikler kesildi! Muhtar, mahalleliyi tellere kar topu atmaya çağırdı

Geçen ay yaşanan yoğun kar yağışı ardından günlerce elektriksiz kalan Isparta'da dün akşam başlayan kar yağışı sonrası bazı bölgelerde elektrikler yine kesildi.

featured

Isparta‘nın bazı mahallerinde ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, elektrik kesintilerine neden oldu.

MUHTAR’DAN İLGİNÇ İSTEK

Isparta’da Muzaffer Türkeş Mahallesi’nin muhtarı İbrahim köse, vatandaşları elektrik tellerinde biriken karları düşürmek için tellere kar topu atmaya davet etti. Sosyal medyadan açıklama yapan Köse; “Sayın Muzaffer Türkeş Mahallesi sakinlerimiz. Elektrik telleri tüm sokaklarda sarkmaya başladı. Kopmalar meydana gelebilir. Tüm mahalle sakinlerimizi elektrik tellerine kar atarak tellerdeki ağırlığı düşürmeye davet ediyorum” dedi.

EKİPLER DESTEK VERİYOR

Çevre illerdeki bazı elektrik dağıtım şirketleri, kentteki arızalara müdahaleye destek için ekip yönlendirdi. Karla mücadele çalışmalarına Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de destek veriyor. Konya Büyükşehir Belediyesinden gelen ekipler de kentteki kar küreme ve tuzlama çalışmalarına katıldı. Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer’in kente gelerek çalışmaları yerinde inceleyeceği bildirildi.

ISPARTA HALKI SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Dün başlayan kar yağışı sonrası elektriklerin kesilmesi sosyal medyada da tepkiye neden oldu. Özellikle Isparta’da yaşayan yurttaşlar sosyal medya paylaşımlarında, önlem alınmamasına tepki gösterdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir