İsmet Özel’den Ali Babacan ve Davutoğlu’na tokat gibi sözler

Şair İsmet Özel'in, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri hakkındaki görüşleri sosyal medyada gündem oldu.

featured

Daha önce AK Parti hükümetlerinde görev alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı eleştiren Özel, bu isimlerin AK Parti’yi sövmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP’nin kaybettiği 1950 seçimlerinden sonra Atatürk’ü kullanarak yeniden iktidara gelmeyi amaçladığını da belirten Özel’in açıklamaları şöyle:

“EN AZINDAN SİZ YAPMAYIN”

Önümüzdeki 14 Mayıs seçimleri Türkiye’nin benimseyeceği istikameti tayin edecektir. Yahut en azından hangi istikameti benimsemediğini tayin edecektir.

Allem ettiler kallem ettiler ‘Altılı Masa’ icat ettiler. Bunların iki tanesi AKP iktidarında bakanlık yapmış insanlar. Ve şimdi AKP’nin her şeyine sövüyorlar. AKP sövülmeye değer bir yer değildir demiyorum ama bunu en azından AKP’de bakanlık yapan insan yapmasın.

CHP’NİN SİYASETİNİ ÖZETLEYEN SÖZLER

Olağanüstü başarıları, olağanüstü gelişmelere çevirmedik. O yüzden her bakımdan darbe yedik. 1950 yılının 14 Mayıs’ında Türk milleti seçimlerde CHP’yi çok az bir milletvekiline indirdi. Demokrat Parti, büyük bir farkla şansını kullandı. Fakat 1954’te bir daha seçim oldu, bu sefer Demokrat Parti 50’de aldığından daha fazla oy aldı. Böylece anlamış olduk ki 50’deki bir kaza değildi, irade gösterisiydi. Ve bu iradeyi 54’te pekiştirdiler. Ondan sonra işler farklı aktı. Mesela daha 54 yılı gelmeden, 52 yılı gelmeden yanılmıyorsam halk arasında Atatürk’ü Koruma Kanunu diye bilinen bir kanun çıktı ve bu kanun Demokrat Parti’nin oylarıyla çıktı. CHP, bu kanuna hayır oyu verdi. Neden böyle oldu? Çünkü adamlar gözlerinin önünde olan şeyi görmüşlerdi. Mustafa Kemal’e söve söve iktidara geliniyor dolayısıyla CHP seçimle iktidara gelmek istiyorsa kendisi sövmek pozisyonuna talip oldu fakat kanun çıktığı için onu da yapamadı. Bu, CHP tarihinde defalarca olmuş bir şeydir. Mesela 12 Eylül 1980’de bir askeri darbe oldu. Zincirbozan gibi yerlerde yattı birileri. Hapisten çıktıktan sonra, CHP’nin başında bulunan Bülent Ecevit, CHP’ye geri dönmedi. Neden? Beyanları açıkça basında da yer aldı. “Türkiye düşmanlarının eline geçmiştir CHP” dedi onun için DSP’yi kurdu. Bugün DSP, Cumhur İttifakı’nın içinde yer aldı. Bunlar rast gle şeyler değil.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir