İsmail Saymaz: CHP’de İmamoğlu’ndan kurtulmak adına İstanbul’u verme eğilimi var

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP'nin bir kesiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için, "Aday olsun, kaybetsin, biz de kurtulalım" eğiliminde olduklarını savundu.

featured

CHP’de seçim hezimeti sonrası sular durulmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı başkanlık koltuğu için yarışan Ekrem İmamoğlu CHP’de bir kesim tarafından kabul görmüyor. Bu tartışmaların gölgesinde Gazeteci İsmail Saymaz‘dan kritik bir değerlendirme geldi.

Saymaz, Sözcü TV’de yayınlanan Sokağın Sözü programında İstanbul özelinde yerel seçim gündemini değerlendirdi.

Saymaz, CHP’li Bakırköy, Maltepe ve Ataşehir belediye başkanlarını örnek göstererek, “Bu üç belediye başkanı İmamoğlu için çalışırlar mı, il örgütü çalışır mı? Hayır, onlar kaybetmeye hazırlar” yorumunu yaptı.

“İSTANBUL’U ELİNDE TUTMAK İÇİN GERİLİMİN ORTADAN KALKMASI GEREKİYOR”

Saymaz, şunları kaydetti:

“İmamoğlu’nun İstanbul’u alabilmesi için güçlü bir il örgütüne ihtiyaç var. İl örgütü, İmamoğlu genel merkez yanlısı çıkarsa İmamoğlu ile çalışabilir mi? Kaftancıoğlu’nun başkanı olduğu yönetim gibi bir yönetim çıkarsa, İstanbul’u ikisi birden kaybederler. Mevcut başkanla İmamoğlu kolay kolay bir araya gelmez gibi görünüyor, sürekli gerilim yaşadılar. İstanbul’u elinde tutmak için il başkanı ve belediye geriliminin ortadan kalkması gerekiyor. 

“HAYIR ONLAR KAYBETMEYE HAZIRLAR”

Bu belediye başkanlarından bazıları kalmaya devam ederse, İstanbul’u önce onlar kaybedecekler. İstanbulludan önce CHP’li belediye başkanlarının bir kısmı İstanbul’u kaybetmeye hazır. Mesela, Bülent Kerimoğlu’nun çıktığı bir TV kanalında partide kapalı kanalında İmamoğlu’nu eleştirdi diye ‘Bakırköy’de yol yürüyemiyorum, belediye yol yapmadı’ demesi skandal. Kerimoğlu kendi büyükşehir belediye başkanı bunu derse, İstanbulluya siz ne anlatacaksınız? İBB Başkanı, Maltepe’yi gezerken, Maltepe Belediye Başkanı yoksa, sadece tweet atıyorsa siz İstanbulluya ne söyleyeceksiniz? Kazanmasını da istediklerini zannetmiyorum. Ataşehir Belediye Başkanı… Battal İlgezdi, ilçe kongresinde İmamoğlu’nu eleştiriyor. Bir arada olmaları mümkün mü? 

Bu üç belediye başkanı İmamoğlu için çalışırlar mı, il örgütü çalışır mı? Hayır, onlar kaybetmeye hazırlar. 

“CHP’DE İMAMOĞLU’NDAN KURTULMAK İÇİN İSTANBUL’U VERME EĞİLİMİ VAR”

CHP’de bir eğilim var, İmamoğlu’ndan kurtulmak için İstanbul’u vermeye hazırlar. Genel merkez diyemem ama bir eğilim var ki İmamoğlu aday olsun, kaybetsin biz de kurtulalım bakışı var. Bu bakışla İmamoğlu İstanbul’u zaten kazanamaz. CHP Genel Merkezi’nde bazıları var ki kafalarında kurtarılması gereken yer İstanbul değil, CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Merkezi’nin kontrol ettiği belli sayıda belediyeler. Çünkü o belediyeler de CHP Genel Merkezi’ni ayakta tutmaya çalışıyor. Bu ilişki, bu döngü kırılmıyor. Bu döngü kırılmadıktan sonra siz İmamoğlu’na İstanbul’a aday ol diyorsanız, kaybet diyorsunuz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir