İslam Memiş’ten dikkat çeken altın yorumu: “200 TL artacak”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir tahminde bulundu. Memiş, altın fiyatlarında 200 TL artış olacağını açıkladı. İşte detaylar...

featured

Geçtiğimiz gün ons altında sert düşüş görülmüştü. Bu gelişmeyle birlikte gram altın 1600 liranın altına sarkmıştı. Bugün ise ABD`de tarım dışı istihdam verisi açıklandı. Finans analisti İslam Memiş altın ve doların seyri hakkında açıklamalarda bulundu.

“YIL SONUNA KADAR 1800 SEVİYELERİNİ GÖREBİLİR”

İslam Memiş’in o açıklaması:

“Türkiye’de kurlar serbest bırakıldı. Geçtiğimiz hafta yeni zamların geldiği bir dönemdi. Yeni haftada da zamlar gelebilir. Vergi gelir artırmak için alternatif olarak görüldü.

Borsada yukarı yönlü artışlar oldu. Yabancı yatırımcılarda ciddi bir artış yok. Eylül ayında yabancı yatırımcı gelebilir.

Dolar-TL kurunda gözümüz ABD Merkez Bankasında olacak. 25 baz puanlık faiz artışı masaya konuldu. Bu gelişmekte olan piyasalar için iyi değil. Fed sonrası dolar endeksi artabilir. Yine gram altın da dolar kurunu takip ediyor. Geçen hafta altının ve gümüşün ons fiyatında baskılanma gördük. 1860 dolar destek seviyesi burada çalışacak. Gram altın serbest piyasada 1635 civarında seyrediliyor. Altın yıl sonuna kadar 1800 lira seviyelerini görebilir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir