İşçilere ne kadar zam yapılacak? Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarih verdi

700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç işliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş ve Hak-İş ile görüştü. Toplantıda anlşama sağlanamadı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, tarih verdi.

featured

700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri saat 14.30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşti.

İşveren sendikası, kamu işçisinin taban aylığının 12 bin lira olmasını talep etti. İlk 6 ay için yüzde 40 zam teklifinde bulundu. İşçi sendikasının talebi ise taban aylığının 15 bin lira olması yönünde.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay toplantı sonrası, “Kamuoyu bugün bir rakam bekliyor ancak biz bugün bir rakam verme durumunda değiliz. Rakamla ilgili büyük ihtimal salı günü bir rakam getireceklerini söylediler. İşçiler, seçimden önce istediğimiz gibi bu görüşmelerin sona ermesini istiyor. Salı günü kamuoyuna inşallah bir rakam veririz diye umut ediyorum. Bir rakam gelsin de kim hallederse halletsin.” açıklamasını yaptı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “Toplantı sonucunda belli bir aşamayı geçtik. Önümüzdeki hafta yine sayın bakan ile biraraya geleceğiz. Verimli bir toplantıydı ama tam mutabakata varamadık.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir