Irkçı provokasyona dev bütçe! ABD, Türkiye’deki ırkçı sosyal medya çetesine para akıtıyor

Türkiye'de son yıllarda tırmanışa geçen ırkçı provokasyonun arkasından da ABD fonu çıktı. Türkiye'nin dikkatini Suriye'nin kuzeyinden kendi sınırları içine çekmek isteyen plana göre, ırkçı hesaplar vasıtasıyla göçmenlere yönelik sokak olayları çıkarılmak isteniyor. Son günlerde Ümit Özdağ destekçisi hesapların yaptığı 'sokağa çıkıp mültecilere saldırma' çağrılarının 6-7 Eylül olaylarına dönüşmesinden endişe ediliyor.

featured

ABD tarafından Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen terör devletine müsaade etmeyen Türkiye üzerinde yine kirli bir plan devreye sokuldu. Göçmenler üzerinden Türkiye’de bir sokak çatışması çıkarmayı planlayan ABD, Türkiye’deki şer odaklarına para akıtıyor.

ÜMİT ÖZDAĞ DESTEKÇİSİ YENİ TARİHLİ HESAPLAR

Türkiye’de ırkçılık ve nefret açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın her gün sosyal medyada paylaştığı kurgu içeriklerin profesyonel bir ajans hizmeti olarak tasarlandığı; ajansa her ay 500 bin lira civarında ödeme yapıldığı iddia edildi.

Haziran ve Ağustos 2021 tarihlerinde açılan yüzlerce hesaptan ise Ümit Özdağ‘a malzeme çıkarmak için gün boyu kurgu videolar yayınlanıyor. Afgan ve Pakistanlıların sosyal medya hesaplarında malzeme arayan Ümit Özdağ ajansına bağlı sosyal medya ekibi, binlerce hesap arasından yaptıkları arşiv taramasında buldukları birkaç video üzerinden tüm Afgan ve Pakistanlıları ‘sapık’ olarak gösterecek algı çalışmasına başlıyorlar.

ırkçı

SOKAK ÇAĞRILARI

ABD tarafından fonlanan hesapların temel amacının Türkiye’de bir iç karışıklık çıkarmak ve Türkiye’nin dikkatini Suriye’nin kuzeyinden çekmek olduğuna işaret eden uzmanlar, Ümit Özdağ ve ırkçı provokasyon  yapan hesapların PKK-YPG terör örgütlerine ses çıkarmadığına dikkat çekiyor.

Söz konusu hesaplardan son günlerde ise sokağa çıkarak ‘sığınmacılara saldırma’ çağrıları peş peşe yapılıyor. Ümit Özdağ’ın algı operasyonu için kullanılan yeni tarihli sosyal medya hesaplarından yapılan tehlikeli çağrılara ise yüksek takipçili diğer ajans hesapları etkileşim desteği vererek geniş kesimlere yayılmasını sağlıyor.

AYNI ODAKTAN YÖNETİLEN HESAPLAR

Özellikle Twitter’da 2021 yılında aynı aylarda açılan hesapların aynı odak tarafından yönetildiği ve Ümit Özdağ’ın sosyal medya hesaplarında alıntılanmak ve paylaşılmak için kurgu videolar paylaştığı göze çarpıyor. Yineaynı hesaplar Türkiye’de daha önce defalarca paylaşılan videoları yeni gibi servis ederek, Türkiye’de yaşayan tüm Afgan ve Pakistanlıların sapık olduğu, Türk kadınlarını taciz ettiği, sokakların güvensiz olduğu algısını oluşturmaya çalışıyor.

Konumları ABD ve Almanya’yı gösteren ve birden çok telefon tarafından kullanılan hesapların;  algı yönetimi ve manipülasyon eğitimini Ümit Özdağ’dan alan bazı firari Fetö’cüler tarafından da kullanıldığı tespit edildi.

HEPSİNDE ‘ATATÜRK’ KILIFI

Tüm paylaşımlarını Türkiye’de yaşayan sığınmacılar üzerine kurgulayan hesapların, PKK-YPG terör örgütü ve Türkiye’den toprak talep eden Esed rejimi hakkında ise en ufak bir olumsuz paylaşımları bulunmuyor.

Profil ya da kapak fotolarına Atatürk fotoğrafı koyan ABD uzantılı Ümit Özdağ destek hesaplarının taktikleri, Türkiye’de Ümit Özdağ’dan öğrendikleri ile algı operasyonları yürüten Fetö’cülerin tarzlarını hatırlatıyor.

EKŞİ SÖZLÜK VE HABER SİTELERİNDE PARA AKITIYOR

Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’ni gündemden düşürmeyen Ekşi Sözlük’te ise her gün Gündem bölümünde en üstte, Ümit Özdağ reklamı en az 5 başlık halinde yapılıyor.

Ekşi Sözlük’te her gün Ümit Özdağ ve ırkçılık reklamları için açılan başlıklara aleyhte yorum yazan sözlük kullanıcıları ise Ekşi Sözlük yöneticileri tarafından anında engelleniyor ve hesapları kapatılıyor.

Ayrıca Aykırı başta olmak üzere, ırkçı provokasyon yapan haber sitelerine de Ümit Özdağ propagandası için yüklü miktarlarda bağış yapıldığı iddialar arasında.

 

 

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir