İpek Er’e tecavüz etmekle suçlanan Musa Orhan’ın tutuklanma talebi reddedildi

featured

Batman’da intihara sürüklenen 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu” suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Uzman Çavuş Musa Orhan hakkındaki davanın bugün 5’inci celsesi görüldü. Görevli Savcı, delil karartabileceğini ve kaçma şüphesi olduğunu beyan ederek Uzman Çavuş Musa Orhan hakkında tutuklama talep etti.

Musa Orhan’ın tahliye sebebi: Rızaya dayalı cinsel yönden yakınlaşma

GAZETECİLER ADLİYEYE ALINMADI

Adliye çevresinde ve adliye içinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izlemek için gelen gazeteciler adliyeye alınmadı. Duruşma, avukatların savunmalarıyla devam etti.

SAVCI TUTUKLAMA TALEP ETTİ

Daha sonra davada hakkındaki mütalaasını veren savcı, Musa Orhan’ın nitelikli cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını, aynı zamanda hükümle beraber tutuklanmasına karar verilmesini talep etti. Savcı, tutuklama talebinde sanığın delil karartabileceği ve kaçma şüphesi olduğu görüşüne de yer verdi.

İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürüklediği suçlamasıyla yargılanan eski uzman çavuş Musa Orhan’ın yargılandığı davanın 4’üncü duruşması Siirt’te başladı. Avukatların savunmasıyla başlayan davada mütalaa veren savcı Musa Orhan’ın tutuklanması ve ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, tutuklama talebini reddetti.

İpek Er’in acılı babası sordu: “Daha ne kadar delil lazım?”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir