İOS 16 güncellemesi geldi! İşte İOS 16 özellikleri…

Geçtiğimiz günlerde Apple event ile tanıtılan iPhone 14 sonrası şirketin yeni gözdesi İOS 16 olacak! Apple kullanıcıları şimdi İOS 16 ne zaman çıkacak, hangi telefonlara gelecek sorularına yanıt aramaya başladı. Beta sürüm kullanıcıların erişimine açılırken İOS 16 özellikleri ve yenilikleri ile dikkat çekiyor. Peki, 16 alacak cihazlar hangileri, güncelleme nasıl yapılır? İşte, çıkış tarihi, uyumlu olduğu cihazlar ve tüm merak edilenler…

featured

İOS 16 özellikleri, güncelleme yenilikleri gündemdeki yerini aldı. Apple geçtiğimiz gün yeni ürünlerini kullanıcılar ile paylaştı. Yeni İOS sürümü için cihazlarını kontrol edenler Beta sürümün erişime açıldığını gördü. İOS 16 alacak cihazlar hangileri, hangi telefonlara gelecek sorusu yanıt aramaya başladı. Peki, İOS 16 ne zaman çıkacak, hangi modellere gelecek, nasıl yapılır? İşte, yeni sürüm hakkında tüm merak edilenler…

İOS 16 GÜNCELLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK, HANGİ TARİHTE VE ÖZELLİKLERİ NELER?

Apple kullanıcıları, “İOS 16 ne zaman çıkacak? İOS 16 özellikleri neler ve hangi modellere gelecek?” sorularına yanıt arıyor. İşte İOS 16 yükleme öncesi tüm bilgiler…

iOS 16 ÇIKTI!

Apple, 2022 yılının ilk önemli etkinliği olan WWDC 2022 (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı)’nda iPhone’un yeni işletim sistemi iOS 16 sürümünü duyurmuştu. Uzun bir süredir beta sürecinde olan iOS 16 çıkış tarihi 12 Eylül 2022 olarak belirlenmişti.

iOS 16 ÖZELLİKLERİ

Apple’ın, Dünya Geliştiricileri Konferansı’nda tanıttığı iOS 16 ile iPhone’larda kilit ekranı daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

Yeni sürümle gelen diğer bir yenilikte mesajlar uygulamasıyla ilgili. iMessage’ta kullanılan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Ayrıca iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de geliyor.

iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde “Safety Check” isimli bir alt yapı geldi.

Yeni sürümde genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelecek.

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek.

Yeni Güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi.

Haritalar için de bazı yenilikler, duyuran Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada güncelleme yapılabilecek.

İOS 16 ALACAK MODELLER HANGİLERİ?

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

iPhone XS

iPhone XS Max

iPhone XR

iPhone 11

iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro Max

iPhone 12

iPhone 12 Mini

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro Max

iPhone 13

iPhone 13 Mini

iPhone 13 Pro

iPhone 13 Pro Max

iPhone SE (second generation and later) modellerine yeni güncellemenin gelmesi bekleniyor.

Son tanıtılan iPhone 14 de yeni sürümün uyumlu olduğu cihazlar arasında yerini alacak.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir