İnternet çöktü mü, neden yavaşladı? İnternet ne zaman düzelecek?

İnternet çöktü mü, neden yavaşladı? sorusunun cevabı merak ediliyor. İstanbul Taksim'de meydana gelen patlamanın ardında internet hızında yavaşlama oldu. İnternetin ne zaman düzeleceği araştırılıyor. Peki, İnternet çöktü mü, neden yavaşladı? İnternet hızı neden düştü, ne zaman düzelecek? İşte detaylar...

featured

İnternet çöktü mü, neden yavaşladı? İnternet hızı neden düştü, ne zaman düzelecek? sorularının cevapları araştırılan konular arasında yer alıyor. İstanbul Taksim’de yaşanan patlama sonrasında internet hızında yavaşlama meydana geldi. İnternetin ne zaman düzeleceği merak ediliyor. Peki, İnternet çöktü mü, neden yavaşladı? İnternet hızı neden düştü, ne zaman düzelecek?

İNTERNET ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN YAVAŞLADI?

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki Taksim İstiklal Caddesi’nde, saat 16.20 sıralarında patlama meydana geldi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda; polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklarken RTÜK, geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldı.

İNTERNET NE ZAMAN GELECEK?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan aykırı görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, Taksim’de meydana gelen patlama sonrası ortaya çıkan basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından ülke geneli sosyal medya platformları için bant daraltma uygulaması yapıldı.

Henüz internetin ne zaman eski haline döneceği hakkında bir açıklama yapılmadı. Türk Telekom kullanıcılarının yoğun araştırmalarının ardından kurum tarafından yapılan açıklamada, ‘Şirketimizden kaynaklanmayan sebeplerle sosyal medya kanallarıyla ilgili erişimde bazı problemler yaşanmaktadır.’ denildi.

ŞİKAYETLERDE ARTIŞ YAŞANDI

Downdetector verilerine göre internet erişim şikayetlerinde artış yaşandı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir