İngiltere’deki ‘Manchester Day Festivali’nde Türkiye rüzgârı

İngiltere’nin Manchester kentinde yapılan ve Kuzey Batı İngiltere Türk Toplum Derneği’nin de 40 kişilik ekiple katıldığı ‘çocuklar’ temalı ‘Day Festivali’nde 3.5 metrelik Küçük Emel’in kuklası ilgi odağı oldu.

featured

İngiltere’de 2010’dan beri düzenlenen Manchester Day Festivali’ne, son altı yıldır çeşitli projelerle katılan Kuzey Batı İngiltere Türk Toplum Derneği, bu seneki geçiş töreninde de Türkiye’yi gururla temsil etti.

İzlemeye gelenler, festivalde Türkiye’ye dair bir sunum görmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Dernek yönetimi, bu geri bildirimi çok önemsediklerini ve böyle bir festivalde yer alarak ülke tanıtımına güzel bir katkı sağladıkları için mutluluk duyduklarını belirttiler.

Bu yıl Manchester Day Festivali’nin konusu ‘çocuklar’ oldu. Festivalde, ‘Küçük Amal’ (Emel) adındaki, 10 yaşında Suriyeli bir mülteci kız çocuğunu simgeleyen 3.5 metre boyundaki kuklası taşındı. Tüm dünyada yaşanan mülteci sorununa dikkati çekmek için geçen yıl Gaziantep’ten yola çıkan ‘Küçük Emel’ kuklası, Birleşik Krallık’a kadar 8 bin km. yol kat etti.

40 KİŞİLİK EKİPLE KATILDILAR

Türk çocukları kendi elleriyle yaptıkları çiçeği ‘Küçük Emel’e bütün basının ve seyircilerin önünde verdi. Festivale 40 kişilik ekipleriyle katılan dernek, kaşık, Karadeniz ve zeybek oyunlarını oynadı, İznik çini desenli flamaları ile geçişi tamamlayarak seyircilerden büyük ilgi gördü.

Sanat Yönetmeni Gülçin Bulut, “Birlikten kuvvet doğar sözünün en güzel örneklerinden birine şahit olduk. Daha nicelerine” diyerek dernek yönetimi adına tüm katılımcılara, çocuklara, halk oyunları ekiplerine, eğitmen Filiz Özüm’e ve kostümler için Mehtap Şenses’e teşekkür etti. Kuzey Batı İngiltere Türk Toplum Derneği, eylül ayı itibariyle Türkçe dersleri, halk oyunları kursları ve yeni dönemde açılacak diğer sanat aktivitelerine kaldığı yerden devam edecek.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir