İskoçya’da veganlardan markette sütleri yere dökme eylemi

İskoçya’da vegan örgüt, bir süpermarkete girip sütleri yere döktü. İskoçya’da markette sütleri yere döken veganların eylemine sosyal medyada tepki gösterildi.

featured

İskoçya’daki veganlar, bir süpermarkete girip süt reyonunu talan etti.

Süt şişelerinin kapaklarını açıp sütleri yere dökerek eylem grup, “Hayvan sömürüsüne’’ karşı açıklamalarda bulundu.

Etlerin üzerine gül bırakan veganlarla ilgili bomba yorum: ‘O ikinci sıradaki abla vegan beslenerek mi o hale gelmiş?’

Güvenlik görevlileri eylem yerine gelip vegan örgüt üyelerini uzaklaştırdı.

Bölgedeki halk ve sosyal medya kullanıcıları, “Bu ne israf? Yerleri temizleyecek işçilerin suçu ne?” şeklinde tepki gösterdi.

https://twitter.com/ClownWorld_/status/1581396019383672834?s=20&t=EQLgdF_f69eNOEzopoL0gA

İşte İskoçya’da markette sütleri yere döken veganların videosuna gelen tepkilerden bazıları:

bu veganlık falan değil düpedüz o* çocukluğudur. iyice show a dönmeye başladı şu iş

portakal bıçaklayan yurdum insanından daha faydasız bir eyleme imza atmışlardır. markette çalışanın emeğini falan geçiyorum zira bunlar onu akıl edemez ancak o dökülen sütlerin bir alıcısı vardı, yerine konduklarında total arz bir o kadar daha artacak, ineklerden, bir o kadar daha fazla süt alınmasına neden olacaktır…

süt çiftliği basıp inekleri vurur bunlar yakında.

o sütlere ulaşamayan yüzbinlerce çocuk var. bunlar içlerinde insan sevgisi olmayan teröristler.

abi bu da terör eylemi değil mi? birisi geliyor ve mala zarar veriyor, emeğe zarar veriyor, birilerinin bir ürüne ulaşma hakkını gasbediyor. kimse size “neden vegansın” demiyorsa, sen de kimseye “neden vegan değilsin” diyemezsin. kimse gelip senin ağzına zorla antrikot sokmuyor, yrmiyorsan yeme, neyin faşizmi bu amk? he görüşünü savunabilirsin, bildiriler dağıtırsın, dinlemek öğrenmek isteyene öğretirsin, seminer falan verirsin, daha insani şekillerde ulaşılabilir olmaya çalışırsın. bu ne amk böyle mi insanları vegan yapacaksın? böyle ancak dayak yersin. şu hareketi herhangi bir ortadoğu ülkesinde yapsalar dilim dilim doğranıp market reyonunda mangallık sığır eti olarak satılırlardı.

günümüzün modern liberal anlayışı “yaşa ve yaşat” (live and let live) anlayışına dayanıyor. bana kimse karışmasın, ben de kimseye karışmayayım. hele ki doğruluğu ispatlanamamış olan konularda bu anlayış, elimizdeki en geçerli yol olabilir… işte veganlar da şimdilik bu anlayışı benimseseler kendileri için daha iyi olacaktır. hayvanları korumak için insanlara zarar veren hareketlerin kendilerine de zararı dokunur.

hani raflarda bulunmuyordu?

yaptıkları zorbalık olsa da amacına ulaşmış olan vegan grubudur. vay efendim nasılsa parasını ödeyecekler, süt ihtiyacı azalmadığı için daha fazla süt üretilecek vs. yazılmış. doğru, fakat ingilterede olan bu olayı bugün burada konuşuyoruz. gündeme geldiği sürece daha çok destekçi bulacaklardır ki amaç da budur.

New York’ta veganların karşısında şiş kebap yiyen adam çıldırttı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir