İngiltere’de 70 yıl sonra bir ilk: Kral Charles için taç giyme töreni düzenleniyor

Geçtiğimiz Eylül ayında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in ardından tahta geçen Kral Charles bugün taç giyecek. İngiltere'de 70 yıl sonra ilk kez taç giyme töreni düzenleniyor. İngiltere'nin heyecanla beklediği bugün hangi dünya liderleri törende yer alacak? Taç giyme töreni ne zaman gerçekleşecek? İşte Kral 3. Charles'ın taç giyme törenine dair ayrıntılar.

featured

Geçtiğimiz Eylül ayında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth‘in ardından tahta geçen Kral Charles bugün taç giyecek. İngiltere’de 70 yıl sonra ilk kez taç giyme töreni düzenleniyor. İngiltere’nin heyecanla beklediği bugün hangi dünya liderleri törende yer alacak? Taç giyme töreni ne zaman gerçekleşecek? İşte Kral 3. Charles’ın taç giyme törenine dair ayrıntılar. İngiltere’nin yeni Kralı Charles ve eşi Camilla, bugün başkent Londra’daki tarihi Westminster Abbey Kilisesi’nde taç giyecek. 74 yaşındaki Kral Charles taç giyen en yaşlı hükümdar olarak tarihe geçecek ayrıca tören, 2 Haziran 1953’ten bu yana yapılan yani 70 yıl sonra yapılan ilk taç giyme töreni olacak.

Seremoni, Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetilecek. Taç giyme töreni, 1066’dan bu yana Canterbury Başpiskoposu tarafından yönetiliyor.

Kral’ın taç giyme töreni canlı olarak televizyon ekranlarında yayınlanacak.

3.Kral Charles taç giyme töreni

KİMLER KATILACAK?

Dünya liderleri ve önemli siyasi isimler de taç giyme törenine katılacak davetliler arasında yer alacak.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak’ın yanı sıra bakanlar ve bazı Lordlar Kamarası üyelerinin de katılacağı törende, Liz Truss ve Tony Blair gibi eski İngiltere başbakanlarının yanı sıra İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf da bulunacak.

ABD Başkanı Joe Biden ise taç giyme törenine katılamayacak ancak ülkesi adına eşi Jill Biden törende hazır bulunacak. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Yeni Zelanda Başbakanı Chris Hipkins ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek törene katılacak siyasi isimler arasında yer alıyor. Törende, Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil edecek.

İngiliz Milletler Topluluğu’nun dört bir yanından dini lider ve temsilcilerin de törene katılacağı öngörülüyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir