Londra’da binlerce kişi hayat pahalılığını protesto etti: Maaşları artırın, faturaları düşürün

İngiltere'nin başkenti Londra'da hayat pahalılığına karşı yapılan gösteride, hükümetten giderek artan enflasyonla mücadele için maaşların iyileştirmesi istendi.

featured

İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi hayat pahalılığına karşı yürüyüş yaparak, hükümeti protesto etti.

Sendikalar Birliği (TUC) tarafından organize edilen gösteri, Portland Place’te başladı. Daha sonra binlerce gösterici, yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Parlamento Meydanı’na ulaştı.

“YETER ARTIK, MAAŞLARI ARTIRIN”

Bazı göstericiler, “Yeter artık”, “Maaşları artırın, faturaları düşürün”, “Herkes için güvenli ev” yazılı dövizler taşırken, sık sık hükümet karşıtı sloganlar atıldı.

Bazı protestocuların üzerlerinde Başbakan Boris Johnson ile Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın fotoğraflarının yanında “Bedel ödetin” yazısı bulunan pankartlarla yürüdüğü görüldü.

BAŞBAKAN JOHNSON’I YUHALADILAR

Göstericiler, Başbakanlık Ofisi 10 Numara önünden geçerken Johnson’ı yuhalayarak protesto etti.

TUC Genel Sekreter Yardımcısı Sue Ferns, Parlamento Meydanı’nda yaptığı konuşmada, artan maliyetlere karşı maaşların artırılmasını istedi.

Ferns, “Yaşam maliyeti krizi işçileri çok zorluyor. Her şey yükseliyor. Ama maaşımız yükselmiyor. Enerji faturaları çatıları delip geçiyor, masaya yemek koymak her geçen gün daha pahalıya mal oluyor. Arabaların depolarını doldurmak için cüzdanları boşaltmak gerekiyor.” dedi.

İngiltere’de nisan ayında enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle yüzde 9 oranına ulaşarak son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkmıştı.

ÖĞÜN ATLAYAN KİŞİ SAYISI 2 MİLYONU AŞTI

Öte yandan İngiltere’de hayat pahalılığı nedeniyle öğün atlayan kişi sayısı 2 milyonu aştı

The Guardian’ın haberine göre; geçen ay 2 milyondan fazla kişinin ayın bir günü pahalılık nedeniyle yemek yemeden geçirdiklerini ortaya koydu.

7 YETİİŞKİNDEN 1’NİN GIDAYA ULAŞIM GÜVENCESİ YOK

Yapılan kamuoyu araştırmasına göre, ülkedeki 7 yetişkinden birinin (yaklaşık 7.3 milyon kişi) gıdaya ulaşım güvencesinin olmadığı ortaya çıktı.

Gıda kısıtlamasına gitmek zorunda kalanların sayısı da yılın ilk üç ayında yüzde 57 arttı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir