İmamoğlu ve Özel’e uyarı: Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isim “adaylığı” açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kuşoğlu, kurultayda Kılıçdaroğlu'nu yeniden aday göstereceklerini söyledi. Kuşoğlu, İmamoğlu ve Özel'in Genel Başkan'a karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

featured

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bürokratlığından beri en yakınındaki isimlerden olan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partisindeki değişim tartışmaları ve kurultay sürecine ilişkin açıklamalar yaptı.

BBC Türkçe’ye konuşan Kuşoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu kurultayda yeniden aday göstereceklerini belirterek, “Yerel seçimlerden sonra bir olağanüstü kurultay gündeme gelebilir. Seçim sonuçlarına göre bırakabilir de, bir süre daha devam ettirebilir de” dedi.

 

İMAMOĞLU VE ÖZEL’E UYARI: GENEL BAŞKAN’A KARŞI DAHA DİKKATLİ OLMALILAR

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” ve “adaylık” konularındaki açıklamalarıyla ilgili ise “Grup başkanımız da o mevkide otururken, ya da Ekrem Bey Büyükşehir Belediye Başkanı’yken, Genel Başkan’a karşı daha dikkatli olmalılar” görüşünü dile getirdi. İki ismin de niyetleri varsa adaylıklarını resmen ilan edip, kurultayda yarışabileceklerini belirten Kuşoğlu, “Ama ‘Kemal Bey gitsin, beni koltuğa oturtsun’ gibi bir tutumun doğru olmayacağını” söyledi.

“İSTANBUL’U DA PARTİYİ DE KAYBEDEBİLİRİZ”

Kuşoğlu, İmamoğlu’nun adaylığına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“Adını koyalım, adaylık için en fazla adı geçen kişi Ekrem Bey. Ekrem Bey için bugün bir mahkeme süreci söz konusu.

Genel Başkan olabilir mi rahatlıkla? Olamaz, sıkıntısı var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olabilir mi? Sıkıntısı var.

Bizim Kemal Bey’den sonraki en önemli adayımız için hukuki bir tuzak hazırlanmış durumda. Böyle olunca, bizim seçim öncesi hem partiyi kaybetme, hem de İstanbul’u kaybetme durumumuz olabilir. Biz İstanbul’u kaybetmemeliyiz, partiyi de kaybetmemeliyiz, bu tuzağa da düşmemeliyiz.

Seçime kadar bu mahkemenin durumunun netleşmesi lazım. Öbür türlü üzerimizde Demokles’in kılıcı gibi sallandırırlar.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir