İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı kimdir, nereli?

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı uzay yolculuğu için geri sayım sürüyor. Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01.11'de uzay yolculuğuna başlayacak. Tarihi ana saatler kalmasıyla Alper Gezeravcı hayatı ve kariyeri gündemdeki yerini aldı. Bu noktada gözler "Alper Gezeravcı kimdir?" sorusuna çevrildi. İşte, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı hakkında bilgiler...

alper gezeravcı instagram

Türkiye’den uzaya gidecek ilk isim Alper Gezeravcı olarak belirlenmişti. İsmin kesinleşmesinin ardından bir dizi eğitime katılan Gezeravcı, uzay yolculuğu için hazırlıklarını tamamladı. Beraberindeki astronotlarla birlikte uzaya gidecek Gezeravcı burada bazı deneyler gerçekleştirecek. Peki, Türkiye’nin ilk astronotu kimdir?

alper gezeravcı ailesi

ALPER GEZERAVCI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

2 Aralık 1979 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. Alper Gezeravcı, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak olan başarılı pilottur. Hava Harp Okulu’ndan elektronik mühendisi olarak mezun olan Alper Gezeravcı, daha sonrasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yapmıştır.
F-16 pilotu olan Alper Gezeravcı, 21 yıl boyunca Hava Kuvvetleri‘nde önemli görevlere ve başarılara imza atmıştır.

alper gezeravcı kariyeri

UZAYA ÇIKMADAN ÖNCE 14 GÜNLÜK KARANTİNA 

Uzay misyonunda zorunlu kabul edilen 14 günlük karantina süreci için fırlatmanın gerçekleştirileceği Florida’ya giden Gezeravcı, buradaki amacın herhangi bir hastalığı halihazırda istasyonda görev yapan astronotlara bulaştırmamak olduğunu söyledi.

Benzer Haberler
Alper Gezeravcı instagram
Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı bu gece yola çıkıyor
IMG_2325
Uzaya gidecek ilk Türk pilot Albay Alper Gezeravcı’ya rütbesini Bakan Güler taktı
teknofest34
TEKNOFEST’te tarihi anlar! Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin uzay yolcularını açıkladı

Gezeravcı, “Dış dünyadan izole edilmiş bir yaşam alanı burası. Bulunduğumuz tesisi terk etmeden bütün ihtiyacımız bize getiriliyor. 8 aylık sürede aldığımız bütün eğitimleri de hem gözden geçirmeye hem tekrar etmeye hem de son operasyonel hazırlık süreçlerine yoğunlaştığımız bir ortamdayız.” diye konuştu.

Gündemlerinin çok yoğun olduğunu vurgulayan Gezeravcı, aileleriyle telefonla görüşecek zaman dahi bulamadıklarını söyledi.

alper-gezeravcı-ailesi

UZAYA ÇIKMAYA SAATLER KALDI!

Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3), mürettebatıyla 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece saat 01.11’de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) hareket edecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir