İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan ‘Ecem Güçlük’ açıklaması! Tecavüz paylaşımları yapan kişi erkek çıktı

featured

“Türk Konseyi Sosyal Medya Eğitim Programı”nın açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, konuşmasında sosyal medyada infial yaratan Ecem Güçlük olayına da değindi.

Altun, Ecem Güçlük olayıyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yapılan paylaşımların başka birine ait olduğunu tespit ettik. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kayıtlarında bu isimde bir kadına ait herhangi bir davanın olmadığını tespit ettik. Ne bu isimde bir kişi vardı ne de iddia edildiği gibi bir olay yaşanmıştı. Sosyal medyadaki bu yalan terörüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Vatandaşlarımızı yalan haberden korumak için gerekenleri yapıyoruz. Amacımız sosyal medyadaki dezenformasyonların her türlü belasını bertaraf etmek.

Paylaşımları yapan kişi erkek çıktı

Söz konusu paylaşımı yapan hesabın teknik analizinin gerçekleştiğini söyleyen Altun sözlerine şöyle devam etti:

“Bir yalanla gündem suikastı planlayan kişinin bu hesabı birkaç gün açtığını ve hesabı oluşturuken aslında Emre Doğantürk kullanıcı ismini kullandığını gördük. İlk paylaşımlarında bir kız arkadaşı olmadığı için hayıflanan ve yalnız olmaktan bıktığını ifade eden mesajlar atan bu kişinin daha sonra kullanıcı ismini Ecem Güçlük olarak değiştirdiğini tespit ettik.”

Ecem Güçlük olayı nedir?

Henüz 19 yaşında iken 4 kişi tarafından tecavüze uğrayan iddia eden Ecem Güçlük adındaki genç kız sosyal medyadan destek istemişti.

Güçlük, “Merhaba! Size yaşadığım süreci anlatmak istiyorum. Ben Ecem 22 yaşındayım. İstanbul’dayım. 3 yıl önce 4 kişi tarafından tecavüze uğradım. 3 yıldır hukuk mücadelesi veriyorum ama adaletsizlik onları serbest bıraktı.” ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada infial yaratan tecavüz iddiası! Ecem Güçlük’ten kan donduran ifadeler…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir