İki günlük sistem krizinin ardından Akbank’tan dikkat çeken karar!

featured

Akbank kullanıcıları mobil ve internet uygulamasına iki gün boyunca erişim sağlayamadı.

Bankanın mobil işlemlerine ulaşmakta zorluk çeken kullanıcılar, aynı zamanda kredi kartı pos cihazlarında ve ATM‘lerde de işlem gerçekleştiremediklerine dair paylaşımlarda bulunurken, sosyal medyada kesintinin ‘siber saldırı’ kaynaklı olduğuna dair iddialar da sosyal medya üzerinden yayıldı.

Akbank düzeldi mi? Akbank’tan siber saldırı iddialarına yanıt

Yazılım güncellemesi sorunu

İki gündür müşterilerini mağdur eden Akbank’ın eşi benzeri görülmemiş teknik arızanın yazılım güncellemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Güncelleme esnasında yaşanan sorun, domino etkisi yaratarak şubelerin yanı sıra ATM, POS, mobil ve internet bankacılığındaki işlemleri yapılamaz hale getirdi. Şirket ayrıca, teknoloji şirketlerinden gelen yardım tekliflerini de reddettiği iddiaları ortaya atıldı.

Akbank’taki krizin gerçek sebebi belli oldu! Yazılım güncellemesi…

Akbank şubeleri fazla mesai yapacak

Son 2 gündür sistemsel arıza nedeniyle web/mobil bankacılık hizmeti veremeyen Akbank’tan şubelere ilişkin açıklama geldi.

Akbank, şubelerinin 8-9 temmuz’daki çalışma şartlarını değiştirdi. Akbank şubeleri 8-9 temmuz’da öğle arası dahil saat 19’a kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Akbank’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Şubelerimiz, 8-9 Temmuz 2021 tarihlerinde müşterilerimize öğle saatleri de dahil olmak üzere 09.00-19.00 arasında kesintisiz hizmet verecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir