İçişleri Bakanlığı Suriyelilerin bulundukları yere dönüşü için süre verdi!

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İstanbul’daki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı bulundukları şehirlere dönmeleri için 24 Eylül’e kadar süre verildi. İşte detaylar...

featured

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile İstanbul’daki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı bulundukları şehirlere dönmeleri için 24 Eylül’e kadar süre verildi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen hâlihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir.Söz konusu Suriye uyruklu yabancılara, 24 Eylül 2023 tarihine kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verilecektir.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verilecektir.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir