İçişleri Bakanlığı, ırkçı Ümit Özdağ ve çetesinin yalan malzemesi olan ördeklerle ilgili devreye girdi

İçişleri Bakanlığı, Başakşehir’de bir parkın göletinde ördek çaldıkları iddiasıyla Irkçı Ümit Özdağ ve çetesinin iftiralarına maruz kalan Iraklı kardeşlerin hayvan barınağına bırakmayı düşündüğü ördeklerle ilgili devreye girdi…

featured

İstanbul’da yabancı uyruklu kadınların suni bir göletteki 2 kazı çaldığı iddia edilmişti. Başta provokatör Ümit Özdağ olmak üzere ırkçı çete bu iddiayı sosyal medyada yaymıştı ancak işin aslı bambaşka çıkmıştı. Hayvanların sahibi Zeynep El Zuheyri, 3 ay önce ördekleri Eminönü’nden aldıklarını ve evde bakamadıkları için ördekleri gölete bırakmak istediklerini anlatmıştı.

İçişleri Bakanlığı da parkın göletinde ördek çaldıkları iddiasıyla sosyal medyada gündeme gelen Iraklı kardeşlerin barınağa bırakmayı düşündüğü ördeklere sahip çıktı. Ankara’ya getirilen iki ördeğe, Gölbaşı Vilayetler Evi’nin bahçesinde bakılacak.

Irkçı çetenin yalanına maruz kalan ördeklerin sahibi Zeynep El Zuheyri konuştu: ‘Evde büyüttük’

Başakşehir’deki bir parkın göletinde yüzen ve sahibi oldukları iki ördeği alarak çantalarına koydukları anlara ait görüntüler “göletten ördek çaldıkları” iddiasıyla sosyal medyadan paylaşılan kadınların kimliklerinin belirlenmesinin ardından İçişleri Bakanlığı devreye girdi.

Irak vatandaşı Zeynep El Zuheyri ve kardeşi Fatma El Zuheyri’nin 3 ay önce Eminönü’nden yavruyken aldıklarını, evlerinde büyüttüklerini, çıkardıkları sesten komşuların rahatsız olması üzerine uygun bir hayvan barınağına bırakmayı düşündüklerini söylediği ördekler, yeni yuvalarına kavuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, veteriner eşliğinde Iraklı kız kardeşlerin Fatih’teki evine giderek ördekleri teslim aldı. Ördekler, ekip araçlarının arka bölümüne, hayvanlar için özel dizayn edilen kafese konularak Ankara’ya getirildi.

Gölbaşı Vilayetler Evi’nin bahçesinde koruma altına alınan ördeklere, buradaki ördek, kaz, tavus kuşu ve diğer hayvanlarla birlikte bakılacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir