Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan İstanbul depremi açıklaması

tv100'ü ses getiren programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuk oldu. Kalın, tv100'de Işık'ın sorularını yanıtladı. Kalın, "Hükümet için son derece öncelikli konulardan birisi. İstanbul'un çok detaylı bir deprem haritasını çıkardık. Semt semt pafta pafta çalışma yaptık. Önümüzdeki 5-7 bilemediniz 10 yıl içerisinde İstanbul'un tamamında bu dönüşümü gerçekleştirme imkanına sahibiz." dedi. Kalın Karadeniz doğalgazı için tarih verdi.

featured

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın tv100’ün beğeniyle takip edilen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’da merak edilen soruları yanıtladı.

Kalın, seçim atmosferinden, Türkiye’nin dış politikasında yeni dönemde neler yaşanacağına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Kalın açıklamalarından satır başları şöyle:

İstanbul depremi hükümet için son derece öncelikli. Bakanlığın çalışmasıyla İstanbul’un çok detaylı deprem haritasını çıkartmış durumdayız. Sokak sokak bakanlık çalışma yaptı.

“11 TANE İHTİSAS KURULU OLUŞTURULDU”

– Dolmabahçe’de yapılan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı’nda bizim bir tek sorumuz vardı: Bir sonraki afeti önlemek için ne yapmalıyız? Deprem değil, bina insanı öldürür. Deprem riski olan bölgede yaşıyorsanız yapılacak şey dayanıklı bir yapı stoğu oluşturmaktır. İstanbul’la ilgili özel çalışma yapılacak.Toplantıdan sonra bakanımız 2 önemli toplantı yaptı. 11 tane ihtisas kurulu oluşturuldu.

– 99 öncesi ve sonrası yapı stoku detaylı bir şekilde toplanıyor. Toplantı yapıldığında 80’e yakın bilim insanı katıldı. Biz 7 buçuk saat boyunca onları dinledik, konuyla ilgili ne kadar paydaş varsa hepsi oradaydı.

“VATANDAŞIN ELİNİ KOLAYLAŞTIRACAK BİR FORMÜL ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR”

– Burada vatandaşımızın da bu konuyu öncelikli bir mesele olarak görmesinde fayda var. Vatandaşın burada talep eden kişi konumunda olması lazım ki bu işi birlikte rahat rahat götürelim. Vatandaşın elini kolaylaştıracak bir formül üzerinde çalışılıyor.

“1 HAFTA-10 GÜN İÇERİSİNDE BELLİ OLACAK.”

– Ekonomik anlamda dönüşümü yapacak vatandaşlarımızı rahatlatacak çalışmalar yapılıyor. Vatandaşımızın elini kolaylaştıracak formül üzerinde çalışıyor. 1 hafta-10 gün içerisinde belli olacak.

“TOKİ ÇOK İYİ BİR SINAV VERDİ”

– Deprem bölgesinde TOKİ’nin yaptığı evler sapasağlam ayakta duruyor. TOKİ çok iyi bir sınav verdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir